Vesti
Vreme

Razvredravanje, ali ledeni dan

Posle vrlo hladne noći sa temeperaturom u dvocifrenom minusu i nešto blažeg jutra sa po kojom pahuljom snega, tokom dana nas očekuje razvedravanje i mestimično oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
Razvredravanje, ali  ledeni dan
Ilustracija (Foto Pixabay)

Čak i u najtoplijem delu dana, temeperatura neće preći -2 stepena Celzijusa. U planinskim predelima će temperature i dalje biti niže za 2 do 4 stepena u odnosu na mesta sa manjom nadmorskom visinom.

Severni vetar koji je prethodnih dana bio na mahove jak, sa udarima i preko 30 km/h, će postepeno slabiti. Za danas se ne predviđaju udari jači od 16 km/h, a kako se dan bude bližio kraju, oni će biti sve slabiji.

Vazdušni pritisak ovoga jutra je povišen i iznosi 1.039 mBara, dok je vlažnost vazduha 77%.

Vozačima se, zbog zasostalog snega i leda na putu, savetuje oprez u vožnji.

Kvalitet vazduha ovoga jutra u Prištini je skroman, 71 AQI. Bolja je situacija u Čaglavici, gde je prema podacima Plume labsa izmereno zagađenje od 42 AQI-ja.Ostale vesti

Cele sedmice vrlo hladno, povremeno sa slabim snegom
Hladne polarne vazdušne mase će zadržati iznad Kosova i tokom poslednje nedelje januara i usloviti veoma hladno vreme sa malo snežnih padavina.
  • 24.01.2022
Oblačno sa povremenim padavinama

Nakon snežnog jutra sa temperaturom od -8 stepeni Celzijusovih, očekuje nas hladan dan. Najviša dnevna temperatura na centralnom Kosovu će se zadržati oko minus jedan.

  • 23.01.2022
Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022