Vesti
Vreme

Razvredravanje, ali ledeni dan

Posle vrlo hladne noći sa temeperaturom u dvocifrenom minusu i nešto blažeg jutra sa po kojom pahuljom snega, tokom dana nas očekuje razvedravanje i mestimično oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
Razvredravanje, ali  ledeni dan
Ilustracija (Foto Pixabay)

Čak i u najtoplijem delu dana, temeperatura neće preći -2 stepena Celzijusa. U planinskim predelima će temperature i dalje biti niže za 2 do 4 stepena u odnosu na mesta sa manjom nadmorskom visinom.

Severni vetar koji je prethodnih dana bio na mahove jak, sa udarima i preko 30 km/h, će postepeno slabiti. Za danas se ne predviđaju udari jači od 16 km/h, a kako se dan bude bližio kraju, oni će biti sve slabiji.

Vazdušni pritisak ovoga jutra je povišen i iznosi 1.039 mBara, dok je vlažnost vazduha 77%.

Vozačima se, zbog zasostalog snega i leda na putu, savetuje oprez u vožnji.

Kvalitet vazduha ovoga jutra u Prištini je skroman, 71 AQI. Bolja je situacija u Čaglavici, gde je prema podacima Plume labsa izmereno zagađenje od 42 AQI-ja.Ostale vesti

Početak jula obeležiće visoke temperature
Početak jula obeležiće slične vremenske prilike koje su zabeležene krajem prethodnog meseca. Biće sunčano i vrlo toplo vreme.
  • 01.07.2022
Sunčano i veoma toplo
Danas će biti sunčano i veoma toplo vreme, uz povremenu pojavu oblačnosti uglavnom u planinskim predelima.
  • 29.06.2022
Vrelo i danju i noću
Nakon vrlo toplog jutra, stanovnike šireg regiona Prištine očekuje sunčan i vedar dan.
  • 28.06.2022
Stižu letnje vrućine
Ovu nedelju će obeležiti vrućine, najavljuju meteorolozi. Danas će maksimalna dnevna biti do 32 stepena.
  • 27.06.2022
Promenjivo i nestabilno vreme

Prema najavama metereologa na centralnom Kosovu će u nedelju preovlađivati promenljivo vreme. Mogući su lokalni pljskovi praćeni grmljavinom i slabijim udarima groma.

  • 26.06.2022
Pretežno sunčano

Prvog dana vikenda najavljuje se pretežno sunčano i prijatno vreme, samo ponegde će biti uslova za razvoj kratkotrajne oblačnosti i pojavu slabije kiše.

  • 25.06.2022