Vesti
Vreme

Putevi prohodni, ne krećite bez zimske opreme

Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture (MŽSPPI) Kosova je saopštilo je da su svi regionalni putevi, kao i autoputevi, prohodni za sve vrste vozila. Putevi Srbije preporučuju opreznu vožnju i upozoravaju na sneg, maglu i klizave kolovoze.
Putevi prohodni, ne krećite bez zimske opreme
Ilustracija (Foto Pixabay)

Iz MŽSPPI su saopštili da iako je u poslednja 24 sata u pojedinim delovima Kosova bilo neprestanih snežnih padavina, kompanije za održavanje puteva nastavljaju neprekidno da čiste saobraćajnice.

"Posebna pažnja je potrebna putevima na velikim nadmorskim visinama jer povremeno ima mraza. Molimo vozače da u ovo vreme poštuju pravila vožnje", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Posebne nevolje vozačima na centralnom Kosovu može stvoriti umeren do jak severni vetar koji čitavog dana ledi sneg pri tlu. Zbog njega je i subjektivni osećaj temperature znato različit od onoga koji pokazuje termometar. I dok je trenutna temperatura -2, hladnoća se zbog vetra oseća mnogo intenzivnije, pa se ima utisak da je minus blizu dvocifrenog.

U toku noći su mogući novi naleti snega, ali se visina snežnog pokrivača neće značajno menjati. Tokom sutrašnjeg dana se očekuje potpuni prestanak padavina.

Snega, kako se navodi u saopštenju Puteva Srbije, ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara i to na putevima prvog i drugog prioriteta održavanja.

Na pojedinim deonicama na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom, a ima i privremenih obustava saobraćaja usled saobraćajnih nezgoda.

Kolovozi su vlažni i na prilazima određenom broju graničnih prelaza, dok su prilazi svim zimskim turističkim centrima prohodni.

Putevi Srbije preporučuju vozačima da bez zimske opreme ne kreću na put. Ukoliko se odluče na putovanje, savetuje se oprezna i pažljiva vožnja prilagođene brzine kretanja uslovima na putu, jer je moguće stvaranje poledice zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022