Vesti
Vreme

Promenljivo oblačno

Očekuje nas promenljivo oblačno vreme, u većem delu Kosova sa dužim periodima sunčanog vremena, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
Promenljivo oblačno
Ilustracija (Foto Kim)

Vetar slab i umeren, severni, od podneva u pojačanju. Maksimalna dnevna temperatura do 30 stepeni.

Više oblaka i uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom treba očekivati u periodu od 13.00 do 17.00.

Trenutna vlažnost vazduha je 75%, a pritisak 1.014 mBara.

U regionu Peći je vrednost UV indeksa ovog jutra visoka, dok je u Prizrenu i Prištini vrlo visoka, pa se svima koji duže borave na suncu savetuje korišćenje adekvatne zaštite.

Biometeorološka situacija je relativno povoljna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolja i smanjena koncentracija.

Nestabilno vreme u Prištini i okolini treba očekivati i naredna dva dana. Stabilizacija i dalji porast temperature za vikend.Ostale vesti

Pretežno sunčano

Prvog dana vikenda najavljuje se pretežno sunčano i prijatno vreme, samo ponegde će biti uslova za razvoj kratkotrajne oblačnosti i pojavu slabije kiše.

  • 25.06.2022
Promenljivo, sledeće nedelje toplije
Nakon oblačnog i vlažnog jutra na centralnom Kosovu uslediće razvedravanje. Ipak, promenljiva oblačnost uz kišu i pljusak sa grmljavinom, moguća je i dalje, uglavnom u prvom delu dana.
  • 24.06.2022
Nestabilno sa pljuskovima
Nakon maglovitog i toplog jutra, u danu pred nama se očekuje promenljivo i nestabilno vreme sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina.
  • 23.06.2022
Mogući lokalni pljuskovi, počinje leto
U Prištini i okolini se danas očekuje sunčano i toplo vreme. U drugom delu dana mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Leto stiže nešto pre podneva.
  • 21.06.2022
Početak nedelje sunčan i topao
Nakon relativno toplog jutra sa temperaturama uglavnom iznad 10 stepeni, najviša dnevna će se kretati u rasponu od 29 do 32 stepena.
  • 20.06.2022
Sunčan i topao dan
Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost
  • 19.06.2022