Vesti
Vreme

Promenljivo, moguća kiša

Nakon relativno toplog jutra tokom danas se na centralnom Kosovu očekuje smena sunca i oblaka. Mestimično je moguća kiša ali topao mediteranski vazduh do subote ostaje nad Balkanom. 
Promenljivo, moguća kiša
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Maksimalna dnevna temperatura do 14 stepeni Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha je 70%, a vazdušni pritisak iznosi 1.011 mBara.

Duvaće slab vetar (7 do 12 km/h) a s vremena na vreme mogući su udari i do 51 km/h.

Biometeorološka situacija biće relativno nepovoljna. Oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim, kardiovaskularnim i respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu malaksalosti, nervoze i loše koncentracije.

Poslednji dan radne nedelje biće topao, dok se od vikenda očekuje zahlađenje koje će na planinama doneti snežne padavine.Ostale vesti

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
  • 20.03.2023
Sunčano i toplije

Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni.

  • 19.03.2023
Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije
Nakon prizemnog mraza ovog jutra na centralnom Kosovu prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. 
  • 18.03.2023
Zima na izmaku
Nakon oblačne noći i slabog jutarnjeg mraza, tokom prvog dela dana se očekuje mestimično razvedravanje, ali će se nešto oblaka zadržati i posle podne. Maksimalna dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa. Od sutra osetno toplije.
  • 17.03.2023
Zabelelo se, tokom dana vetar i otapanje snega
Nakon oblačne noći sa slabim snegom, očekuje se da će usled porasta dnevne temperature sneg mestimično preći u kišu pre nego što padavine potpuno prestanu.
  • 16.03.2023
Oblačno i kišovito
Verovatnoća za padavine tokom dana je izuzetno velika i prelazi 95%. Najviša dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa.
  • 15.03.2023