Vesti
Vreme

Promenljivo i relativno toplo

Tokom naredne sedmice na Kosovu će preovladavati promenljivo vreme. Kiša slabog intenziteta se ponegde očekuje u sredu i četvrtak.
Promenljivo i relativno toplo
Ilustracija (Foto Pixabay)

Minimalne temperature tokom naredne nedelje kretaće se u rasponu od 4 do 7 stepeni Celzijusovih. Maksimalne očekivane temperature iznosiće od 13 do 18 stepeni.

Duvaće slab do umeren vetar, uglavnom sa severoistoka i jugozapada.

Očekivani bio i agrometeorološki uslovi biće uglavnom dobri.

Vazduh u Lapljem selu je jutros skromnog kvaliteta i iznosi 74 AQI jedinice. Očekivano, u ovo doba godine je povišena koncentracija PM2,5 čestica. Osetljive grupe ljudi treba da smanje vreme boravka napolju.

Vazdušni pritisak je trenutno oko normale.

PM2,5 ili fine čestice su manje od 2,5 μm pa lakše i dublje mogu prodreti u organizam. One nastaju sagorevanjem fosilnih goriva (izduvni gasovi iz automobila, grejanje na drva ili ugalj i sl.), a sastoje se uglavnom od: sulfata, nitrata, amonijaka, organskog i elementarnog ugljenika, te teških metala: olova, mangana, bakra, kadmijuma, cinka, nikla, vanadijuma i hroma). Njihov je prečnik otprilike 3 posto prečnika vlasi kose, a kad njihova koncentracija poraste više od dozvoljenih 25 μg/m3 i kad prodru duboko u pluća, mogu uzrokovati niz problema - od otežanog disanja do peckanja očiju.Ostale vesti

Pretežno sunčano i sveže
U sredu će preovladavati pretežno sunčano vreme. Više oblaka se očekuje u četvrtak, kada će biti uslova za lokalne pljuskove.
  • 08.12.2021
Hladno sa susnežicom i snegom

Nakon kišovitog ponedeljka, građane Kosova drugog dana radne nedelje očekuje oblačno i hladno vreme, sa susnežicom i snegom. 

  • 07.12.2021
Kiša, zatim susnežica i sneg
Kiša, koja će padati tokom većeg dela dana, će se tokom predstojeće večeri i noći pretvoriti u sneg.
  • 06.12.2021
Promenljivo oblačno

Građane Kosova u nedelju očekuje promenljivo oblačno vreme.

  • 05.12.2021
Sunčano ali hladno
Danas će preovlađivati sunčano, ali hladno vreme. 
  • 04.12.2021
Kiša i pad temperature
Nakon toplog i vetrovitog jutra, na centralnom Kosovu se tokom dana očekuje kiša praćena padom temperature.
  • 03.12.2021