Vesti
Vreme

Promenljivo i nestabilno

U narednom periodu na Kosovu će prevladavati promenljivo i nestabilno vreme. Petak će biti pretežno oblačan i povremeno kišovit, uglavnom na zapadu i jugoistoku. U brdsko-planinskim predelima sa nadmorskom visinom iznad 800 metara biće uslova za sneg.
Promenljivo i nestabilno
Ilustracija (Foto Pixabay)

Nakon ne tako hladnog, ali maglovitog jutra, na centralnom Kosovu se očekuje maksimalno šest stepeni Celzijusa u najtoplijem delu dana. Najviše uslova za eventualnu kišu će biti od 10.00 do 13.00.

Trenutna vlažnost vazduha u Čaglavici je 92%, vazdušni pritisak je ispod normale sa 1.006 mBara, a vidljivost je zbog magle smanjena.

Udari, pretežno južnog vetra, neće tokom dana prelaziti 10 km/h.

Kvalitet vazduha ovoga jutra u Prištini je skroman. Izmereno je 56 AQI jedinica, pa se osetljivim grupama ljudi ne preporučuje duže zadržavanje napolju.


Meteogram - 5 days - GračanicaWeather Gračanica - meteoblue


U subotu se očekuju padavine umrenog intenziteta na celoj teritoriji Kosova.

Za nedelju se, usled priliva hladnije vazduha sa severa kontinenta, predviđaja sneg, pa može doći do formiranja ili uvećanja snežnog pokrivača.

Naredne sedmice se očekuje manje padavina, ali i dalji pad minimalnih i maksimalnih dnevnih temperatura.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022