Vesti
Vreme

Promena vremena, kiša i susnežica

Na Kosovu se za danas predviđa kiša. Tokom popodneva i noći pljuskovi će prerasti u sneg, uglavom susnežicu, najavljuju iz Hidrometeorološkog instituta Kosova.
Promena vremena, kiša i susnežica
Promena vremena (Foto NS uživo)

U nedelju se, pored promene meteoroloških parametara, očekuje i značajan pad temperatura u obe ekstremne vrednosti, kao i vrednosti atmosferskog pritiska ispod standardnih, navode meteorolozi.

Duvaće vetar jugozapadnog i severoistočnog smera, brzinom od 1-9 m/s.

Međutim, trenutna temperatura u Gračanici je 11 stepeni, a meteorolozi za region Prištine danas predviđaju od 3 do 8 stepeni.Ostale vesti

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
  • 20.03.2023
Sunčano i toplije

Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni.

  • 19.03.2023
Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije
Nakon prizemnog mraza ovog jutra na centralnom Kosovu prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. 
  • 18.03.2023
Zima na izmaku
Nakon oblačne noći i slabog jutarnjeg mraza, tokom prvog dela dana se očekuje mestimično razvedravanje, ali će se nešto oblaka zadržati i posle podne. Maksimalna dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa. Od sutra osetno toplije.
  • 17.03.2023
Zabelelo se, tokom dana vetar i otapanje snega
Nakon oblačne noći sa slabim snegom, očekuje se da će usled porasta dnevne temperature sneg mestimično preći u kišu pre nego što padavine potpuno prestanu.
  • 16.03.2023
Oblačno i kišovito
Verovatnoća za padavine tokom dana je izuzetno velika i prelazi 95%. Najviša dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa.
  • 15.03.2023