Vesti
Vreme

Proglašena vanredna situacija u Zubinom Potoku

Višednevne padavine izazvale su poplave širom Kosova, a pogodile su i sever. Među najugroženijim opštinama je i Zubin Potok. Privremeni organ ove opštine danas je proglasio vanrednu situaciju koja će, kako prenosi Zubin Potok Info, važiti do daljnjeg. Putevi koji su juče bili blokirani ka ovoj opštini, danas su prohodni.
Proglašena vanredna situacija u Zubinom Potoku
Poplave u Zubinom Potoku (Foto )

Da je Zubin Potok među najugroženijim opštinama, potvrdila je danas i kosovska vlada, navodeći da je 30 kuća ugroženo.

Ujedno, kako javlja Zubin Potok Info, nabujali Ibar odneo je most koji je povezivao sela Dobroševina i Čitluk sa Zubinim Potokom.

U blizini tog mosta nalazi se i hala, a voda je došla do samog ulaza.

Poplavljen je i fudbalski stadion „Mala Marakana“.

Alarmantno je juče bilo u Jagnjenici, dok su sela Dren, Prevlak, Crepulja i Jabuka odsečeni od ostatka opštine, a ova opština dodatno je bila blokirana i zbog odrona na putevima. Oni su, međutim, sinoć i jutros uklonjeni, te su magistralni putevi sada prohodni, uključujući i puteve koji ka opštini Zubin Potok vode iz pravca Zvečana i južnog dela Mitrovice.

Kuće su napustili i meštani Strmca, a ovo selo ostalo je i bez novoizgrađenog puta. I meštani Zupča pogođeni su poplavama, deca iz obdaništa juče su evakuisana, a kako prenosi Zubin Potok Info, danas ni jedan vrtić u opštini Zubin Potok, iz predostrožnosti, neće raditi.

Sinoć je, u prisustvu Kosovske policije, uklonjen odron i blato sa magistralnog puta Ribariće-Kosovska Mitrovica, kao i odron koji je blokirao tunel u Štuocu, preneo je Zubin Potok Info. Saniran je i odron u Varagama.Ostale vesti

Oblačno i hladno
Pred nama je oblačno i hladnije vreme sa povremenim snegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do dva stepena u Prištini i široj okolini.
  • 29.01.2023
Oblačno uz snežne padavine

Prvog dana vikenda očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa snežnim padavina, saopštavaju kosovski meteorolozi.

  • 28.01.2023
Oblačno i hladno, povremeno provejavanje snega
Poslednji radni dan ove sedmice će obeležeti oblačno i hladno vreme uz povremeni slab sneg.
  • 27.01.2023
Slab sneg povremeno
Tokom prethodne noći zabelela su se pojedina sela u okolini Prištine. Slabih padavina ima i ovoga jutra, a uslova za susnežicu i sneg će biti tokom celog dana.
  • 26.01.2023
Povremeno slab sneg
Pred nama je pretežno oblačna i uglavnom suva sreda. U Prištini i okolini će povremeno promicati slab sneg, uglavnom u popodnevnim i večernjim satima.
  • 25.01.2023
Povremeno kiša
Toplo i vlažno jutro mestimično je kratkotrajno bilo oivičeno zracima sunca. Ipak, tokom dana nas očekuju uglavnom oblaci i padavine, a tokom večeri će biti uslova za susnežicu.
  • 24.01.2023