Vesti
Vreme

Pretežno sunčano, povremeno malo oblaka

U naredna dva dana će se zadržati sunčano vreme sa povremenim naoblačenjima. Nakon relativno hladnih jutara, maksimalne dnevne temeperature će se u najtoplijem delu dana približiti desetom podeoku na Celzijusovoj skali. Tokom vikenda se ne očekuju padavine.
Pretežno sunčano, povremeno malo oblaka
Ilustracija (Foto Pixabay)

Minimalne temperature će se kretati od minus pet do minus dva stepena Celzijusovih, dok će dnevne maksimalne biti u rasponu od sedam do devet stepeni Celzijusovih. Duvaće pretežno slab do umeren vetar južnih smerova.

Natprosečno toplo vreme zadržaće se tokom cele sledeće nedelje. Mestimično će biti uslova za slabu kišui susnežicu.

Vlažnost vazduha ovoga jutra iznosi 69%, a pritisak je blago iznad normale sa 1.020 mBara. Vidljivost je dobra, ali se vozačima savetuje oprez zbog moguće poledice i zaostalog snega na putevima.

Vazduh u Lapljem Selu je trenutno lošeg kvaliteta sa 79 AQI jedinica, pa osetljive grupe ljudi treba da izbegavaju duže zadržavanje napolju. Jednako je loše ovog jutra i u Prištini gde je izmereno 85 AQI jedinica.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022