Vesti
Vreme

Pretežno sunčano, povremeno malo oblaka

U naredna dva dana će se zadržati sunčano vreme sa povremenim naoblačenjima. Nakon relativno hladnih jutara, maksimalne dnevne temeperature će se u najtoplijem delu dana približiti desetom podeoku na Celzijusovoj skali. Tokom vikenda se ne očekuju padavine.
Pretežno sunčano, povremeno malo oblaka
Ilustracija (Foto Pixabay)

Minimalne temperature će se kretati od minus pet do minus dva stepena Celzijusovih, dok će dnevne maksimalne biti u rasponu od sedam do devet stepeni Celzijusovih. Duvaće pretežno slab do umeren vetar južnih smerova.

Natprosečno toplo vreme zadržaće se tokom cele sledeće nedelje. Mestimično će biti uslova za slabu kišui susnežicu.

Vlažnost vazduha ovoga jutra iznosi 69%, a pritisak je blago iznad normale sa 1.020 mBara. Vidljivost je dobra, ali se vozačima savetuje oprez zbog moguće poledice i zaostalog snega na putevima.

Vazduh u Lapljem Selu je trenutno lošeg kvaliteta sa 79 AQI jedinica, pa osetljive grupe ljudi treba da izbegavaju duže zadržavanje napolju. Jednako je loše ovog jutra i u Prištini gde je izmereno 85 AQI jedinica.Ostale vesti

Prvi jesenji dan uz letnju temperaturu
Prvog dana jeseni nas očekuje sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Najviša dnevna temperatura će dostići, ponegde i prsetići, 30 stepeni Celzijusa.
  • 23.09.2023
Vedro i sunčano

Pretežno vedro i sunčano vreme prognozira se poslednjeg radnog dana na centralnom Kosovu. Maksimalna temperatura biće iznad proseka za ovo doba godine.

  • 22.09.2023
Nestabilno i toplo

Oblačno i kišovito vreme prognozira se na centralnom Kosovu u prvom delu dana, popodne će doći do razvedravanja pa se očekuju i sunčani periodi.

  • 21.09.2023
Maglovito jutro, uglavnom sunčan dan
Nakon svežeg i mestimično maglovitog jutra, pred nama je pretežno sunčana sreda sa malom verovatnoćom za padavine.
  • 20.09.2023
Promenljivo oblačno, posle podne kiša
Nakon svežeg jutra na centralnom Kosovu tokom dana će biti toplo uz smenu oblaka i sunca, popodne se očekuje kiša i pljuskovi sa grmljavinom. 
  • 19.09.2023
Pretežno sunčano
Nakon svežeg jutra praćenog sumaglicom i maglom, prvi dan radne nedelje obeležiće pretežno sunčano i toplo vreme.
  • 18.09.2023