Vesti
Vreme

Pretežno sunčano i toplo

Drugog dana vikenda građane centralnog Kosova očekuje sunčano i prijatno toplo vreme. Maksimalna dnevna temperatura do 33 stepena.

Pretežno sunčano i toplo
Ilustracija (Foto Pixabay)

Prema podacima kosovskog Hidrometeorološkog instituta toplotne vazdušne mase koje su zahvatile naše područje polako se povlače čineći da živa u termometru bude u smanjenim vrednostima za 3 do 4 stepena, dok se predviđa da će minimumi preko noći ostati gotovo konstantni.

Jutarnje temperature kretale su se u intervalu od 16 do 17, dok će maksimalne dnevne dostići od 31 do 33 stepena Celzijusa.

Duvaće slab do umeren severoistočni vetar.

UV indeks ostaje u visokim vrednostima, pa se direktno izlaganje suncu ne preporučuje od 9 do 17 časova.

U Lapljem Selu vazduh je trenutno umereno zagađen 69 AQI, pa se osetljivim grupama ljudi preporučuje da ograniče vreme koje provode u vežbama napolju.

Vlažnost vazduha je 84%.

Slične vremenske prilike prognoziraju se i za prvi dan sledeće nedelje, a od utorka ponovo tropske vrućine sa temperaturama približno sličnim prethodnim danima.

Iako ove visoke temperature nisu tipične za jun, veoma su korisne za mnoge poljoprivredne kulture, a posebno za useve pšenice, navode iz Hidrometeorološkog instituta.Ostale vesti

Sunčano i toplo tokom cele nedelje
Na Kosovu će prema podacima Hidrometerološkog zavoda tokom cele nedelje preovladavati sunčano i toplo vreme. Maksimalna dnevna temperatura dostićiće 36 podeljak na Celzijusovoj skali.
  • 26.07.2021
Sunčano, temperatura do 31 stepen

Prema podacima Hidrometerološkog zavoda na Kosovu će u nedelju preovladavati sunčano vreme.

  • 25.07.2021
Smena sunca i oblaka, do 29 stepeni
Prvog dana vikend na Kosovu se prognozira umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Od nedelje porast dnevne temperature. 
  • 24.07.2021
Pretežno sunčano, do 29 stepeni
Poslednjeg radnog dana vreme bez promene, biće pretežno sunčano i toplo.
  • 23.07.2021
Sunčano i toplo

Pred nama je pretežno sunčan i prijatno topao dan. Najviša dnevna temperatura do 26 stepeni.

  • 22.07.2021
Pretežno sunčano, do 26 stepeni

Prema prognozi Hidrometeorološkog intituta građane centralnog Kosova danas očekuje pretežno sunčano i prijatno toplo vreme.

  • 21.07.2021