Vesti
Vreme

Pretežno sunčano i sveže

U sredu će preovladavati pretežno sunčano vreme. Više oblaka se očekuje u četvrtak, kada će biti uslova za lokalne pljuskove.
Pretežno sunčano i sveže
Ilustracija (Foto Pixabay)

Nakon hladnog jutra sa temperaturama od oko minus tri stepena, dnevna maksimalna na centralnom Kosovu neće preći četvrti podeok u plusu Celzijusove skale.

Vazdušni pritisak je u granicama normale sa 1.014 mBara, a trenutna vlažnost iznosi 78 procenata. U oblastima bez magle vidljivost je odlična, ali se vozačima ipak savetuje posebna opreznost zbog mogućih naslaga leda i snega na putevima.

Više padavina očekuje nas tokom predstojećeg vikenda.

U toku današenjeg dana neće biti značajnijeg vetra, a udari do šest km/h dolaziće uglavnom sa severozapada.

Sunce je izašlo u 6 sati i 53 minuta, zalazi u 4.02 minuta, pa će obdanica trajati 9 sati i 9 minuta.

Kvalitet vazduha ovoga jutra u Prištini je skroman sa 56 izmerenih AQI jedinica. Zbog kvara na mernom uređaju, još uvek nema podataka za Laplje Selo i okolinu.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022