Vesti
Vreme

Pretežno sunčano

Nakon svežeg jutra, pred nama je pretežno sunčan dan bez padavina.
Pretežno sunčano
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Maksimalna dnevna temperatura oko 24 stepena Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha je 87%, a pritisak 1.016 mBara.

Tiho je i bez vetra, a tako će biti u najvećem delu dana. Nešto više strujanja vazduha sa severozapada očekuje se u ranim poponevnim satima.

I danas će se zadržati relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike i osetljive osobe. U jutarnjim satima se izvestan oprez savetuje srčanim i cerebro-vaskularnim bolesnicima.

UV indeks će u većem delu Kosova imati umerene vredonsti. Više sunčanih perioda tokom dana se očekuje u Prizrenu, pa će tamo njegova vrednost biti visoka, a korišćenje zaštite preporučljivo.

Od srede do petka nagli porast temperature, za vikend zahlađenje

U sredu malo do umereno oblačno i suvo uz nagli porast temperature. Počeće da duva i pojačan zapadni i jugozapadni vetar (fen). Maksimalna temperatura od 28 do 31 stepeni, dok će u četvrtak biti još toplije, od 30 do 34 stepena.

U petak i subotu kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uz uslove i za obilnije padavine. Temperatura će tokom vikenda biti u osetnom padu, uz umeren i jak severozapadni vetar. U nedelju razvedravanje, a početkom naredne sedmice novo naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.Ostale vesti

Sunčano ali sveže jutro, tokom dana naoblačenje
Na centralnom Kosovu je osvanulo sunčano ali sveže jutro. Trenutna temperatura u Gračanici iznosi 9 stepeni Celzijusa.
  • 04.10.2022
Oblačno sa kišom, narednih dana stabilno

Prva nedelja oktobra počinje relativno stabilnim vremenom, ali se tokom dana predviđa gusto oblačno pa se ponegde očekuje i kiša.

  • 03.10.2022
Promenljivo, temperatura do 23 stepena

Prema prognozama metereologa, na centralnom Kosovu se očekuje promenljivo vreme uz smenu sunca i oblaka. U pojedinim predelima su moguće kratkotrajne padavine.

  • 02.10.2022
Promenljivo, popodne i uveče pljuskovi

Na centralnom Kosovu danas će preovladavati promenljivo i nestabilno vreme.U popodnevnim i večernjim časovima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i udarima groma.

  • 01.10.2022
Oblačno sa kišom
Za četvrtak se očekuje pretežno oblačno sa kišom, povremeno sa pljuskovima praćenih grmljavinom.
  • 29.09.2022
Malo do umereno oblačno i suvo
Na centralnom Kosovu će vreme danas biti promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.
  • 28.09.2022