Vesti
Vreme

Pretežno oblačno, pa razvedravanje

Nakon hladnog jutra sa temperaturama u minusu, u prvom delu dana se očekuje pretežno oblačno vreme. Razvedravanje u popodnevnim satima.
Pretežno oblačno, pa razvedravanje
Ilustracija (Foto Pixabay)

Na centralnom Kosovu su moguće padavine u periodu od 10.00 do 12.00 nakon čega se očekuje razvedravanje. Maksimalna dnevna temperatura neće preći četiri stepena u plusu.

Trenutno vlažnost vazduha je 73%, a pritisak 1.016 mBara.

Tokom dana će duvati severni vetar sa maksimalnim udarima do 20 km/h između podneva i 15.00 časova.

Kvalitet vazduha u Prištini je jutros skroman sa 53 izmerene AQI jedinice.

Većini hroničnih bolesnika današnja biometeorološka situacija neće odgovarati, posebno astmatičarima i ljudima sa cerebrovaskularnim problemima.

Učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatna pažnja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima. Posle snežnih padavina i mraza novonastala oštećenja na kolovozu su izraženija, a odroni kroz stenske useke češći.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022