Vesti
Vreme

Pretežno oblačan ledeni dan

Očekuje nas uglavnom suvo i vrlo hladno vreme.
Pretežno oblačan ledeni dan
Ilustracija (Foto Pixabay)

Nakon jutra koje su na nadmorskim visinama iznad hiljadu metara, prema upozorenju RHMZ Srbije, pratile minimalne temperature manje od -15 stepeni Celzijusa, očekuje se da će tokom dana maksimalna dnevna u Prištini i okolini iznositi -2 stepena.

Trenutna vlažnost vazduha je 81%, a vazdušni pritisak je povišen i iznosi 1.033 mBara. Povremeno će biti uslova za provejavanje slabog snega.

Očekuje se slab i umeren severozapadni vetar, sa maksimalnim udarima od oko 20 km/h u periodu između 14.00 i 16.00.

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na nervno labilne osobe, srčane bolesnike kao i na asmatičare tokom popodneva. Malaksalost, smanjenje radne sposobnosti i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

U skladu sa očekivanim termičkim uslovima, preporučuje se adekvatno odevanje.

Prema najavama meteorologa, tokom većeg dela ove sedmice u jutarnjim satima se očekuje umeren i jak mraz (od -12 do -5), na planinama i do -20 stepeni Celzijusa. Dnevne temperature će do petka biti u intervalu od -2 do 2, pa se ponegde očekuju i ledeni dani.

Na centralnom Kosovu temepratura bi u četvrtak trebala da pređe u plus.Ostale vesti

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
  • 20.03.2023
Sunčano i toplije

Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni.

  • 19.03.2023
Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije
Nakon prizemnog mraza ovog jutra na centralnom Kosovu prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. 
  • 18.03.2023
Zima na izmaku
Nakon oblačne noći i slabog jutarnjeg mraza, tokom prvog dela dana se očekuje mestimično razvedravanje, ali će se nešto oblaka zadržati i posle podne. Maksimalna dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa. Od sutra osetno toplije.
  • 17.03.2023
Zabelelo se, tokom dana vetar i otapanje snega
Nakon oblačne noći sa slabim snegom, očekuje se da će usled porasta dnevne temperature sneg mestimično preći u kišu pre nego što padavine potpuno prestanu.
  • 16.03.2023
Oblačno i kišovito
Verovatnoća za padavine tokom dana je izuzetno velika i prelazi 95%. Najviša dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa.
  • 15.03.2023