Vesti
Vreme

Prestanak snega i mraz

Na centralnom Kosovu se očekuje prestanak snežnih padavina, uglavnom suvo i hladno vreme. Tek ponegde je moguće provejavanje slabog snega.
Prestanak snega i mraz
Ilustracija (Foto Pixabay)

Nakon noći sa temepraturama od oko -5 Celzijusa, najviša dnevna će se, kao i prethodnih dana, kolebati oko nule. Međutim, najveći deo dana će biti leden.

Popodne i u toku sledeće noći se očekuje jak mraz, a pred zoru će doći do razvedravanja. Temperature će narednog jutra pasti u dvocifreni minus.

Trenutni vazdušni pritisak je povišen sa 1.027 mBara, dok je vlažnost vazduha 90%.

I danas će duvati umeren do jak severni vetar sa udarima do 30 km/h. Njegovo smirivanje se očekuje kasno večeras.

Vazduh u Prištini i okolini je i ovoga jutra pristojnog kvaliteta.Ostale vesti

Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022
Pretežno vedro i malo toplije
Vreme danas pretežno sunčano, a nešto više oblaka se očekuje samo u planinskim predelima. Noćas i ujutru će biti mraza, a u mnogim mestima i magle.
  • 16.01.2022