Vesti
Vreme

Povremeni pljuskovi i grmljavine do vikenda

Nakon svežeg, maglovitog i oblačnog jutra u Prištini i široj okolini se poslednjeg dana avgusta očekuje mestimično sunačano prepodne, dok će tokom popodneva ponovo biti uslova za kratkotrajne vremenske nepogode.
Povremeni pljuskovi i grmljavine do vikenda
Ilustracija (Foto Pixabay)

Maksimalna dnevna temperatura neće preći 27 stepeni Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha iznosi 95%, a vazdušni pritisak je 1.017 mBara.

Mirno je i bez vetra. Tokom dana će biti nešto strujanja vazduha sa severa, ali neće biti izraženije od 14 km/h osim, eventualno, neposredno pre ili u momentima udara kiše i/ili grada na zone padavina.

Biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se svetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Кod meteoropata su očekivani reumatski bolovi i neraspoloženje.

Na Kosovu će i danas vrednosti UV indeksa biti umerene.

Prognoza za naredni period

Sve do subote se povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina. Dnevne temperature bez većih kolebanja.

Budući da su moguće opasne vremenske pojave, a takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.Ostale vesti

Sunčano ali sveže jutro, tokom dana naoblačenje
Na centralnom Kosovu je osvanulo sunčano ali sveže jutro. Trenutna temperatura u Gračanici iznosi 9 stepeni Celzijusa.
  • 04.10.2022
Oblačno sa kišom, narednih dana stabilno

Prva nedelja oktobra počinje relativno stabilnim vremenom, ali se tokom dana predviđa gusto oblačno pa se ponegde očekuje i kiša.

  • 03.10.2022
Promenljivo, temperatura do 23 stepena

Prema prognozama metereologa, na centralnom Kosovu se očekuje promenljivo vreme uz smenu sunca i oblaka. U pojedinim predelima su moguće kratkotrajne padavine.

  • 02.10.2022
Promenljivo, popodne i uveče pljuskovi

Na centralnom Kosovu danas će preovladavati promenljivo i nestabilno vreme.U popodnevnim i večernjim časovima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i udarima groma.

  • 01.10.2022
Oblačno sa kišom
Za četvrtak se očekuje pretežno oblačno sa kišom, povremeno sa pljuskovima praćenih grmljavinom.
  • 29.09.2022
Malo do umereno oblačno i suvo
Na centralnom Kosovu će vreme danas biti promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.
  • 28.09.2022