Vesti
Vreme

Povremena kiša i jak vetar

Očekuje nas oblačno vreme, mestimično s kišom, na planinama i sa snegom. Udari vetra u pojačanju od sredine dana.
Povremena kiša i jak vetar
Ilustracija (Foto Unsplash)

Padavine u Prištini i okolini neće biti jačeg intenziteta, a oko podneva se očekuje njihov kratkotrajni prestanak. Maksimalna temperatura oko deset spepeni Celzijusa.

Vlažnost vazduha ovog jutra iznosi 90%, a pritisak je snižen sa 1.001 mBarom.

Pojačani naleti uglavnog južnog vetra se očekuju posle 14.00 časova. Veče i noć neće doneti njihovo slabljenje, a mogući su i udari od oko 30 km/h.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika, oprez se savetuje osobama sa respiratornim i srčanim, kao i psihičkim tegobama. Кod meteoropata su mogući reumatski bolovi, poremećaji sna i promenljivo raspoloženje.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje da će sve do četvrtka ujutro u zapadanim delovima Kosova biti uslova za izuzetno obilne padavine, od 100 do 150 mm, lokalno i više. Na malim bujičnim vodotocima moguća su lokalna izlivanja.

Tokom narednog vikenda se očekuje formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima.Ostale vesti

Oblačno i hladno
Pred nama je oblačno i hladnije vreme sa povremenim snegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do dva stepena u Prištini i široj okolini.
  • 29.01.2023
Oblačno uz snežne padavine

Prvog dana vikenda očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa snežnim padavina, saopštavaju kosovski meteorolozi.

  • 28.01.2023
Oblačno i hladno, povremeno provejavanje snega
Poslednji radni dan ove sedmice će obeležeti oblačno i hladno vreme uz povremeni slab sneg.
  • 27.01.2023
Slab sneg povremeno
Tokom prethodne noći zabelela su se pojedina sela u okolini Prištine. Slabih padavina ima i ovoga jutra, a uslova za susnežicu i sneg će biti tokom celog dana.
  • 26.01.2023
Povremeno slab sneg
Pred nama je pretežno oblačna i uglavnom suva sreda. U Prištini i okolini će povremeno promicati slab sneg, uglavnom u popodnevnim i večernjim satima.
  • 25.01.2023
Povremeno kiša
Toplo i vlažno jutro mestimično je kratkotrajno bilo oivičeno zracima sunca. Ipak, tokom dana nas očekuju uglavnom oblaci i padavine, a tokom večeri će biti uslova za susnežicu.
  • 24.01.2023