Vesti
Vreme

Poplave na severu Kosova

Obilne padavine koje od juče ne prestaju na Severu, već drugi dan izazivaju probleme meštanima sela u opštini Zubin Potok. Kako javlja tamošnji medij, situacija je danas gora nego prethodnog dana. Istovremeno, od jutros je u porastu i vodostaj reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici, a poplavljena su domaćinstva i u opštini Zvečan.
Poplave na severu Kosova
Izlivanje reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici (Foto KoSSev)

Juče se usled između sela Čitluk i Dobroševina odronila zemlja, a zbog klizišta izazvanih vodom. Palo je i drvo, koje je potom preprečilo put između ovih sela. Kritično je juče bilo i u Ugljaru i Strmcu, gde je voda izlazila iz šahti i dolazila do plastenika, dvorišta, a potom i uspela da poplavi i par domaćinstava.

Meštani Zubinog Potoka zbog vetra su imali problem i sa strujom.

Danas je voda stigla i do prvih kuća u Jagnjenici, a kako javlja Zubin Potok Info, nabujali potok u ovom selu je dostigao visinu mosta.

Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Ribariće, tačno u Varagama – deo puta je neprohodan zbog odrona. I danas je kritično u Strmcu, jer je put ka ovom selu odsečen usled padavina.

Takođe, poplavljene su i kuće u Ugljaru – one koje se nalaze pored samog puta.

Izlila se i reka Zubodolina, koja se nalazi u blizini samo centra opštine Zubin Potok, a teško je i u Jasenoviku.

Isti medij javlja, da je generalno situacija na svim lokalnim i prilaznim putevima jako problematična. Uzrok su velika količina blata i drveće koje pada.

Kada je u pitanju reka Ibar u Kosovskoj Mitrovici voda je jutros, nakon dvodnevnim padavina, dostigla maksimum svog korita.

Izliva se čak i preko stepenica koja u ovom delu, i to i sa južne i sa severne strane, a polako dostiže i do klupica u blizini.

Sa druge strane, i na samim ulicama grada mogu se videti poplavlejni asfalti. Kišna kanalizacija ne može da primi količinu vode, a zbog padavina od dva dana.

Meštani sela Doljane u zvečanskoj opštini, takođe se od jutros bore sa poplavama nakon kiše i izlivanja lokalne Kozarevske rečice.

Bujica se širi i polako se približava domaćinstvima u ovom mestu.

Kritično je i u samom Zvečanu, a voda je već došla do nekoliko kuća i garaža u poznatom naselju ove opštine Gvozdići.

Obustavljen saobraćaj na delu puta K.Mitrovica-Zubin Potok

Deo magistralnog puta K.Mitrovica-Zubin Potok obustavljen je za saobraćaj, javlja reporter KoSSev-a sa lica mesta.

U delu ovog puta koji iz južnog dela grada vodi ka opštini Zubin Potok, tačno u mestu Zupče – novinar KoSSev portala naišao je na kolonu vozila.

Parkirani vozači kazali su da dalje ne mogu da idu, jer je put blokiran zbog odrona. Patrola Kosovske policije koja se nalazila na licu mesta, potom je potvrdila da je put neprohodan.Ostale vesti

Oblačno i hladno
Pred nama je oblačno i hladnije vreme sa povremenim snegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do dva stepena u Prištini i široj okolini.
  • 29.01.2023
Oblačno uz snežne padavine

Prvog dana vikenda očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa snežnim padavina, saopštavaju kosovski meteorolozi.

  • 28.01.2023
Oblačno i hladno, povremeno provejavanje snega
Poslednji radni dan ove sedmice će obeležeti oblačno i hladno vreme uz povremeni slab sneg.
  • 27.01.2023
Slab sneg povremeno
Tokom prethodne noći zabelela su se pojedina sela u okolini Prištine. Slabih padavina ima i ovoga jutra, a uslova za susnežicu i sneg će biti tokom celog dana.
  • 26.01.2023
Povremeno slab sneg
Pred nama je pretežno oblačna i uglavnom suva sreda. U Prištini i okolini će povremeno promicati slab sneg, uglavnom u popodnevnim i večernjim satima.
  • 25.01.2023
Povremeno kiša
Toplo i vlažno jutro mestimično je kratkotrajno bilo oivičeno zracima sunca. Ipak, tokom dana nas očekuju uglavnom oblaci i padavine, a tokom večeri će biti uslova za susnežicu.
  • 24.01.2023