Vesti
Vreme

Poplave i u Brnjaku, Popovići bez struje

Obilna kiša koja pada više dana izazvala je poplave i u Brnjaku. Padavine su trenutno stale, ali posledice su vidljivo velike.
Poplave i u Brnjaku, Popovići bez struje
Poplave u Popovićima (Foto KoSSev/Fotografiju ustupila meštanka Popovića)

U selu Popovići, koje se i krajem prošle godine borilo sa poplavama, kada je odnešen deo puta, došlo je ponovo do izlivanja svih reka, te je voda poplavila i odnela grede (drvene mostove) koje su meštani koristili za prelaz, a time i put.

Sada je selo sa svojim zaseocima ponovo odsečeno od ostatka opštine, a meštanima onemogućeno kretanje.

Da nevolja nije sama, pokazuju muke ovih gorštaka.

Kako javljaju za portal KoSSev, treći su dan bez struje. Bandere su popadale nakon nezapamćenog nevremena praćenog kišom i olujnim vetrom koje je trajalo preko dva dana.

O srušenim banderama obavestena je EPS služba u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, koji su pokušali su da dođu do sela ali zbog prekida puta nisu bili u mogućnosti, javila je Gradimirka Popović.

Meštani su se u međuvremenu samoorganizovali i sprečili da im se poplave i kuće, navodi ona.

„Voda se trenutno povlači ali posledice su ostale preko kojih se ne može preći. Ostaje da se čeka sanacija puta a onda i postavljanje bandera“, kazala nam je.

Ova opština je jedna od poplavama najugroženijih područja, u kojoj su se prve poplave pojavile još u sredu, a danas je proglašena i vanredna situacija.

Kako nam je ranije jutros javio bivši opštinski odbornik Milija Biševac, i danas je alarmantno i u više drugih sela i zaseoka, pre svega u onim koji su, poput Popovića, odsečeni od ostatka opštine – Drenu, Prevlaku, Crepulji i Jabuci.

Opština Zubin Potok je gorštački kraj sa snažnim bujičnim potocima koji se sa planinskih vrhova slivaju u Ibar i jezero Gazivode. Brzina kojom se jezero puni dodatno je povećana time što umesto snega već nekoliko dana pada kiša. Bujični potoci velike probleme prave i samim selima i zaseocima koji se nalaze na visinskim tačkama, uz ionako lošu putnu infrastrukturu, koju su bujice na mnogim mestima dodatno oštetile ili čak u nekim mestima i zbrisale.Ostale vesti

Oblačno i hladno
Pred nama je oblačno i hladnije vreme sa povremenim snegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do dva stepena u Prištini i široj okolini.
  • 29.01.2023
Oblačno uz snežne padavine

Prvog dana vikenda očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa snežnim padavina, saopštavaju kosovski meteorolozi.

  • 28.01.2023
Oblačno i hladno, povremeno provejavanje snega
Poslednji radni dan ove sedmice će obeležeti oblačno i hladno vreme uz povremeni slab sneg.
  • 27.01.2023
Slab sneg povremeno
Tokom prethodne noći zabelela su se pojedina sela u okolini Prištine. Slabih padavina ima i ovoga jutra, a uslova za susnežicu i sneg će biti tokom celog dana.
  • 26.01.2023
Povremeno slab sneg
Pred nama je pretežno oblačna i uglavnom suva sreda. U Prištini i okolini će povremeno promicati slab sneg, uglavnom u popodnevnim i večernjim satima.
  • 25.01.2023
Povremeno kiša
Toplo i vlažno jutro mestimično je kratkotrajno bilo oivičeno zracima sunca. Ipak, tokom dana nas očekuju uglavnom oblaci i padavine, a tokom večeri će biti uslova za susnežicu.
  • 24.01.2023