Vesti
Vreme

Počinje zima, sneg se očekuje za vikend

Danas, u 11:02 časa počinje zima. Na Kosovu će tokom dana preovladavati oblačno i hladno vreme. Sneg se prognozira za vikend.
Počinje zima, sneg se očekuje za vikend
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

U istom trenutku za stanovnike na južnoj polulopti počinje leto. Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.

Danas će preovladavati oblačno vreme. Minimalne temperature bile su od -2 do 1 stepen, dok će se maksimalne dnevne kretati od 5 do 7 stepeni Celzijusa.

Duvaće jugozapadni i severozapadni vetar brzinom od 1 do 8 metara u sekundi.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Kosova, sneg se očekuje za vikend.

Indeks kvaliteta vazduha u Lapljem Selu jutros je 153, što znači da je zagađenost visoka. Osetljive grupe ljudi treba da izbegavaju aktivnosti na otvorenom.

Vlažnost vazduha je 83 procenta.

Prema prognozi profesora meteorologije na Univerzitetu u Prištini Sulja Tahirsuljaja očekuje nas toplija zima u odnosu na prošlu.Ostale vesti

Mestimično oblačno
Na Kosovu će prema podacima Hidrometerološkog zavoda preovladavti mestimično oblačno vreme, sa sunčanim intervalima.
  • 20.01.2021
Mestimično oblačno i suvo vreme
Prema prognozi Hidrometerološkog zavoda na Kosovu će danas preovladavati oblačno i suvo vreme. Jutro sa mrazem i maglom u planinskim predelima.
  • 19.01.2021
Veoma hladno vreme
Danas će na Kosovu preovladavati veoma hladno vreme. Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti u plus.
  • 18.01.2021
Pretežno oblačno, temperatura do -2
Prema podacima Hidrometerološkog zavoda, na Kosovu će danas preovladavati pretežno oblačno vreme, u pojedinim mestima sa slabim snežnim padavinama.
  • 17.01.2021
Umereno oblačno i uglavnom suvo
Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Kosova danas se očekuje pretežno oblačno i uglavnom suvo vreme. Najviša dnevna tempetraura neće prelaziti nulu.  
  • 15.01.2021
Oblačno i hladno, ponegde sa slabim snegom
Nakon jutarnjeg mraza, Kosovu se prognozira oblačno i hladno vreme uz pojavu susnežice u drugom delu dana. Najviša dnevna temperatura do 2 stepena.
  • 14.01.2021