Vesti
Vreme

Početak jula obeležiće visoke temperature

Početak jula obeležiće slične vremenske prilike koje su zabeležene krajem prethodnog meseca. Biće sunčano i vrlo toplo vreme.
Početak jula obeležiće visoke temperature
Ilustracija (Foto Pixell)

Do ove situacije je došlo zbog zbog visokih temperatura i formiranja konvektivnih oblaka u niskim i srednjim fazama troposfere.

Mesec jun je završen sa dva udara vrućih vazdušnih masa koje su stizale iz severne Afrike, ali ove slične mase nastavljaju svoje prisustvo nad našim poluostrvom do 6-7. jula. Vrednosti ovih visokih temperatura stvoriće uslove za lokalne oluje praćene padavinama i udarima groma.

Minimalne temperature kretaće se između 14 do 17 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalne dnevne očekuju od 30 do 34 stepena Celzijusovih. UV indeks je i dalje visok, pa se apeluje na poštovanje saveta stručnjaka.

Duvaće slab i lokalno jak vetar sa zapada i severozapada.Ostale vesti

Promenljivo, ponegde pljuskovi

Prema najavama metereologa na centralnom Kosovu će preovlađivati promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala u toku dana. U kasnim popodnevnim časovima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i udarima groma.

  • 07.08.2022
Sunčan i topao dan
Na centralnom Kosovu danas će preovladavati sunčano i toplo vreme uz povremenu oblačnost.
  • 06.08.2022
Veoma toplo, do 35 stepeni
Prema najavama metereologa, petak donosi sunčano i veoma toplo vreme. U toku dana dolaziće do razvoja prolazne oblačnosti.
  • 05.08.2022
Pretežno sunčano
Danas će biti sunčano i veoma toplo vreme, uz povremenu pojavu oblačnosti.
  • 04.08.2022
Promenljivo, ponegde pljuskovi
Prema prognozama metereologa na centralnom Kosovu će danas preovlađivati promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Popodne mogući kratkotrajni pljuskovi.
  • 03.08.2022
Prijatno toplo
Prema prognozama metereologa na centralnom Kosovu će preovladavati sunčano vreme uz povremenu oblačnost.
  • 02.08.2022