Vesti
Vreme

Poboljšanje vremena, ove nedelje toplije

Narednu nedelju će pratiti lepo vreme i relativno bez padavina. Ova meteorološka situacija dolazi kao rezultat jakih vazdušnih masa sa visokim atmosferskim pritiskom. Ujutro se u nizinama prognozira magla, kao posljedica smanjenja minimalnih temperatura (radijacijska magla), dok se tokom dana predviđa povećanje maksimalnih temperatura.
Poboljšanje vremena, ove nedelje toplije
Ilustracija (Foto Kim)

Slaba kiša se može očekivati danas samo u severozapadnom i zapadnom delu Kosova. Minimalne temperature kretaće se između 3-6 stepeni Celzijusa, dok će se maksimalne dnevne biti između 14 i 19 stepeni Celzijusa.

Duvaće slab do umeren povetarac sa jugoistoka. Agrometeorološki uslovi biće dobri zbog padavina koje pokrivaju celu teritoriju Kosova. Najveće količine padavina zabeležene su na severoistoku (oko 110 litara po kvadratnom metru) i istoku (oko 95 litara po kvadratnom metru), dok su i drugi delovi Kosova imali dobre padavine, u proseku 30-70 litara po kvadratnom metru . U visoravnima iznad 900 m nadmorske visine debljina snega se pomerila između 15-20 cm.Ostale vesti

Pretežno sunčano i sveže
U sredu će preovladavati pretežno sunčano vreme. Više oblaka se očekuje u četvrtak, kada će biti uslova za lokalne pljuskove.
  • 08.12.2021
Hladno sa susnežicom i snegom

Nakon kišovitog ponedeljka, građane Kosova drugog dana radne nedelje očekuje oblačno i hladno vreme, sa susnežicom i snegom. 

  • 07.12.2021
Kiša, zatim susnežica i sneg
Kiša, koja će padati tokom većeg dela dana, će se tokom predstojeće večeri i noći pretvoriti u sneg.
  • 06.12.2021
Promenljivo oblačno

Građane Kosova u nedelju očekuje promenljivo oblačno vreme.

  • 05.12.2021
Sunčano ali hladno
Danas će preovlađivati sunčano, ali hladno vreme. 
  • 04.12.2021
Kiša i pad temperature
Nakon toplog i vetrovitog jutra, na centralnom Kosovu se tokom dana očekuje kiša praćena padom temperature.
  • 03.12.2021