Vesti
Vreme

Poboljšanje vremena, ove nedelje toplije

Narednu nedelju će pratiti lepo vreme i relativno bez padavina. Ova meteorološka situacija dolazi kao rezultat jakih vazdušnih masa sa visokim atmosferskim pritiskom. Ujutro se u nizinama prognozira magla, kao posljedica smanjenja minimalnih temperatura (radijacijska magla), dok se tokom dana predviđa povećanje maksimalnih temperatura.
Poboljšanje vremena, ove nedelje toplije
Ilustracija (Foto Kim)

Slaba kiša se može očekivati danas samo u severozapadnom i zapadnom delu Kosova. Minimalne temperature kretaće se između 3-6 stepeni Celzijusa, dok će se maksimalne dnevne biti između 14 i 19 stepeni Celzijusa.

Duvaće slab do umeren povetarac sa jugoistoka. Agrometeorološki uslovi biće dobri zbog padavina koje pokrivaju celu teritoriju Kosova. Najveće količine padavina zabeležene su na severoistoku (oko 110 litara po kvadratnom metru) i istoku (oko 95 litara po kvadratnom metru), dok su i drugi delovi Kosova imali dobre padavine, u proseku 30-70 litara po kvadratnom metru . U visoravnima iznad 900 m nadmorske visine debljina snega se pomerila između 15-20 cm.Ostale vesti

Vrelo i danju i noću
Nakon vrlo toplog jutra, stanovnike šireg regiona Prištine očekuje sunčan i vedar dan.
  • 28.06.2022
Stižu letnje vrućine
Ovu nedelju će obeležiti vrućine, najavljuju meteorolozi. Danas će maksimalna dnevna biti do 32 stepena.
  • 27.06.2022
Promenjivo i nestabilno vreme

Prema najavama metereologa na centralnom Kosovu će u nedelju preovlađivati promenljivo vreme. Mogući su lokalni pljskovi praćeni grmljavinom i slabijim udarima groma.

  • 26.06.2022
Pretežno sunčano

Prvog dana vikenda najavljuje se pretežno sunčano i prijatno vreme, samo ponegde će biti uslova za razvoj kratkotrajne oblačnosti i pojavu slabije kiše.

  • 25.06.2022
Promenljivo, sledeće nedelje toplije
Nakon oblačnog i vlažnog jutra na centralnom Kosovu uslediće razvedravanje. Ipak, promenljiva oblačnost uz kišu i pljusak sa grmljavinom, moguća je i dalje, uglavnom u prvom delu dana.
  • 24.06.2022
Nestabilno sa pljuskovima
Nakon maglovitog i toplog jutra, u danu pred nama se očekuje promenljivo i nestabilno vreme sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina.
  • 23.06.2022