Vesti
Vreme

Oblačno sa slabom kišom

Nakon visokih temperatura koje su preovladale poslednjih dana, meteorološka situacija dolazi do stabilizacije. Prognozira se oblačno vreme i slaba kiša.
Oblačno sa slabom kišom
Ilustracija (Foto Kim)

Slabe kiše biće i sutra i u sredu. Očekuje se da će se ova nestabilna situacija ponoviti tokom vikenda, donoseći kišu, najavljuju iz Hirdometeorološkog instituta Kosova.

UV indeks na jugu ostaje na granicama proseka, dok ću u drugim krajevima Kosova imati visoke vrednosti.

Minimalne temperature ovih dana kretaće se između 9 do 12 stepeni Celzijusovih, dok se očekuje da će se najviše dnevne kretati između 22 i 28 stepeni Celzijusovih. Duvaće vetar sa severoistoka i severozapada brzinom od 1-7 m / s.Ostale vesti

Promenljivo narednih dana
Posle perioda sunčanog vremena i visokih temperatura tokom ove nedelje se očekuju promene. Za danas se predviđa sunčano, uz povremenu oblačnost.
  • 08.08.2022
Promenljivo, ponegde pljuskovi

Prema najavama metereologa na centralnom Kosovu će preovlađivati promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala u toku dana. U kasnim popodnevnim časovima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i udarima groma.

  • 07.08.2022
Sunčan i topao dan
Na centralnom Kosovu danas će preovladavati sunčano i toplo vreme uz povremenu oblačnost.
  • 06.08.2022
Veoma toplo, do 35 stepeni
Prema najavama metereologa, petak donosi sunčano i veoma toplo vreme. U toku dana dolaziće do razvoja prolazne oblačnosti.
  • 05.08.2022
Pretežno sunčano
Danas će biti sunčano i veoma toplo vreme, uz povremenu pojavu oblačnosti.
  • 04.08.2022
Promenljivo, ponegde pljuskovi
Prema prognozama metereologa na centralnom Kosovu će danas preovlađivati promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Popodne mogući kratkotrajni pljuskovi.
  • 03.08.2022