Vesti
Vreme

Oblačno sa padavinama

Na centralnom Kosovu će danas preovlađivati pretežno oblačno vreme. Do kraja dana će biti uslova za pojavu kiše i snežnih padavina.

Oblačno sa padavinama
Ilustracija (Foto Unsplash)

U nižim predelima se popodne i uveče očekuju padavine slabijeg do srednjeg inteziteta, dok se u planinskim predelima očekuju obilne snežne padavine.

Na centralnom Kosovu je moguće formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Minimalne temperature će se kretati od -5 do -1, maksimalne dnevne od od 4 do 7 stepeni Celzijusovih.Duvaće umeren severni vetar sa maksimalnim udarima od oko 25 km/h.

Trenutna vlažnost vazduha je 66%, a vazdušni pritisak iznosi 1.016 mBara.

Biometeorološka situacija može imati povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe. Кardiovaskularnim bolesnicima se u jutarnjim satima savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Prema prognozama, prvu polovinu marta obeležiće učestale padavine i temperature ispod proseka za ovo doba godine.Ostale vesti

Oblačno sa povremenim sunčanim intervalima
Za utorak se predviđa učestalo oblačno vreme, sa sunčanim intervalima.
  • 06.06.2023
Nestabilno vreme i narednih dana

Nestabilno vreme će nas pratiti do 12. juna, najavljuju iz Hidrometeorološkog zavoda Kosova.

  • 05.06.2023
Sunce, oblaci i kiša
Na centralnom Kosovu danas se očekuje oblačno vreme sa sunčanim intervalima, mogući su lokalni pljuskovi, praćeni udarima groma i gradom.
  • 04.06.2023
Kiša i moguće poplave
Za subotu se predviđa promenljivo oblačno vreme, pre podne naoblačenje sa lokalnim padavinama, u pojedinim momentima u vidu pljuskova.
  • 03.06.2023
Promenljivo, kiša popodne

Prvog junskog dana na centralnom Kosovu prognozira se promenljivo vreme. U prvom delu dana, smena sunca i oblaka, popodne kiša i pljuskovi.

  • 01.06.2023
Povremeno kiša i pljuskovi
Uz sunčane intervale, poslednjeg majskog dana možemo očekivati pljuskove i grmljavinu, a ponegde i grad.
  • 31.05.2023