Vesti
Vreme

Oblačno sa kišom i padom temperature

Vreme danas biće oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom. 
Oblačno sa kišom i padom temperature
Ilustracija (Foto Pixabay)

Prema prognozi kosovskog Hidrometeorološkog instituta pre podne očekuje se smena sunca i oblaka, dok će u drugom delu dana doći do povećane oblačnosti koja će uslovljavati kišu i pljuskove sa grmljavinom. U pojedinim krajevima moguća je i pojava grada.

Jutarnje temperature kretale su se od 11 do 13 stepeni, dok se maksimalne dnevne prognoziraju između 24 i 26 stepeni Celzijusa.

Duvaće vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

U Lapljem Selu vazduh je trenutno zagađen 101 AQI, pa se osetljivim grupama ljudi preporučuje da ograniče vreme koje provode napolju.

Vlažnost vazduha je 88%.

Sutra takođe promenljivo oblačno sa kišom, dok se u poslednjeg dana radne nedelje očekuje prestanak padavina i razvedravanje.Ostale vesti

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
  • 20.03.2023
Sunčano i toplije

Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni.

  • 19.03.2023
Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije
Nakon prizemnog mraza ovog jutra na centralnom Kosovu prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. 
  • 18.03.2023
Zima na izmaku
Nakon oblačne noći i slabog jutarnjeg mraza, tokom prvog dela dana se očekuje mestimično razvedravanje, ali će se nešto oblaka zadržati i posle podne. Maksimalna dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa. Od sutra osetno toplije.
  • 17.03.2023
Zabelelo se, tokom dana vetar i otapanje snega
Nakon oblačne noći sa slabim snegom, očekuje se da će usled porasta dnevne temperature sneg mestimično preći u kišu pre nego što padavine potpuno prestanu.
  • 16.03.2023
Oblačno i kišovito
Verovatnoća za padavine tokom dana je izuzetno velika i prelazi 95%. Najviša dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa.
  • 15.03.2023