Vesti
Vreme

Oblačno, mestimično sa kišom

Poslednja nedelja decembra i 2021. godine će biti obeležena pretežno oblacima i kraćim sunčanim intervalima. U nižim predelima se povremeno može očekivati kiša, dok će visokim brdsko-planinskim predelima biti slabih snežnih padavina.
Oblačno, mestimično sa kišom
Ilustracija (Foto Pixabay)

Na Zapadu Kosova očekuje se kiša umerenog do jakog intenziteta.

Minimalne temperature kretaće se između 3 i 4 stepena Celzijusovih, dok se maksimalne dnevne prognoziraju između 8 i 9 stepeni Celzijusovih.

Vlažnost vazduha u Čaglavici i okolini trenutno iznosi 86%, a pritisak je malo ispod normale sa 1.010 mBara.

Tokom dana će duvati slab jugoistočni vetar sa udarima do 15 km/h koji će oslabiti u popodnevnim satima.

Vazduh je trenutno nezdrav sa 102 izmerene AQI jedinice, pa se svima preporučuje ograničavanje vremena koje provode napolju, jer i zdrave osobe mogu osetiti probleme pri disanju i iritaciju grla.

Prema podacima sa sajta Er vižual (Air visual), vazduh je ovoga jutra znatno bolji u Prištini, gde je izmereno zagađenje od svega 21 AQI.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022