Vesti
Vreme

Oblačno i kišovito

Verovatnoća za padavine tokom dana je izuzetno velika i prelazi 95%. Najviša dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa.
Oblačno i kišovito
Ilustracija (Foto Pixabay)

Trenutna vlažnost vazduha u Prištini i okolini je 87%, a vazdušni pritisak je ispod proseka sa 1.004 mBara.

Ujutro i popodne će duvati slab vetar brzine do 12 km/h, a povremeno su mogući jači udari i do 24 km/h. Tokom dana se očekuje jugozapadni, a posle podne severni vetar.

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se naročto savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija.

Tokom naredne noći se očekuje oblačno vreme sa uslovima sa kišu sa susnežicom. Sa višom temperaturom ujutru, susnežica će ponovo preći u kišu. U četvrtak popodne pretežno oblačno, sa velikom verovatnoćom za padavine. Najviša temperatura će verovatno dostići četiri stepena Celzijusa. Očekuje se umeren, povremeno i jak severozapadni i severni vetar.Ostale vesti

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
  • 20.03.2023
Sunčano i toplije

Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni.

  • 19.03.2023
Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije
Nakon prizemnog mraza ovog jutra na centralnom Kosovu prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. 
  • 18.03.2023
Zima na izmaku
Nakon oblačne noći i slabog jutarnjeg mraza, tokom prvog dela dana se očekuje mestimično razvedravanje, ali će se nešto oblaka zadržati i posle podne. Maksimalna dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa. Od sutra osetno toplije.
  • 17.03.2023
Zabelelo se, tokom dana vetar i otapanje snega
Nakon oblačne noći sa slabim snegom, očekuje se da će usled porasta dnevne temperature sneg mestimično preći u kišu pre nego što padavine potpuno prestanu.
  • 16.03.2023
Sunčano, temperatura do 16 stepeni
Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Kasno poslepodne naoblačenje koje će po negde usloviti kišu.
  • 14.03.2023