Vesti
Vreme

Oblaci i sunce, noćas moguća slaba kiša

Nakon maglovitog jutra, očekuje se umereno oblačan dan sa sunčanim intervalima. Večeras naoblačenje, slaba kiša je moguća tokom naredne noći.
Oblaci i sunce, noćas moguća slaba kiša
Ilustracija (Foto Pixabay)

Maksimalna dnevna temperatura u Prištini i okolini oko 15 stepeni Celzijusa.

Duvaće slab vetar promenljivih pravaca, u pojačanju kasno popodne i uveče kada će udari stizati sa jugoistoka.

Trenutna vlažnost vazduha je 93%, a vazdušni pritisak 1.024 mBara.

Vazduh u Prištini je ovog jutra nezdrav za osetljive grupe ljudi sa izmerenom 101 AQI jedinicom. Može izazvati respiratorne smetnje.

Relativno povoljna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika, a mogu se javiti glavobolja i poremećaj sna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima.

U petak se očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme. Moguća je slaba kiša, na visokim planinama i slab sneg. Duvaće umeren, u planinskim predelima povremeno i jak severni i severozapadni vetar.

U subotu će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme. Ponegde će biti uslova za slabu kišu, uglavnom ujutro i pre podne. Postepeno razvedravanje očekuje se posle podne i uveče.

U nedelju i ponedeljak se takođe očekuje umereno oblačno vreme uz jutarnju maglu i nisku oblačnost koja se u pojedinim delovima može zadržati veći deo dana.Ostale vesti

Oblačno i hladno
Prema prognozi meteorologa tokom dana na centralnom Kosovu vreme će biti umereno do potpuno oblačno.
  • 03.12.2022
Oblačno, povremeno sa kišom
Nakon prohladnog jutra praćenog slabom kišom, pred nama je tmurni petak u kome se vremenske prilike neće značajnije menjati, iako je moguće da tokom ranog popodneva dođe do delimičnog razvedravanja, pa se na kratko pojavi i sunce.
  • 02.12.2022
Kišovit početak decembra

Prvog dana decembra predviđa se oblačno vreme povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

  • 01.12.2022
Povremeno kiša, sutra mogući susnežica i sneg
Poslednjeg dana novembra, kao i prvih dana decembra, vreme će biti pretežno oblačno uz slabu kišu, a na planinama će padati sneg.
  • 30.11.2022
Nakon mraza, oblačno sa povremenim sunčanim intervalima

Nakon jutarnjeg mraza, tokom dana očekuje nas umereno do potpuno oblačno, vreme pre podne ponegde sa sunčanim periodima.

  • 29.11.2022
Oblačno i bez padavina

Prema prognozi meteorologa očekuje se umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo vreme.

  • 28.11.2022