Vesti
Vreme

Obilna kiša povremeno

Nakon tople i vrlo vetrovite noći, očekuje nas kišni četvrtak. Uslova za padavine će biti tokom čitavog dana, a obilnija kiša na centralnom Kosovu je moguća u periodu od 11.00 do 14.00 časova, ali i tokom večeri i naredne noći.
Obilna kiša povremeno
Ilustracija (Foto Unsplash)

Maksimalna dnevna temperatura do 12 stepeni Celzijusa, ali će već tokom ranog prepodneva krenuti da pada.

Trenutna vlažnost vazduha je 69%, a vazdušni pritisak iznosi 1.002 mBara.

Tokom dana će duvati pretežno umeren i slab južni vetar. Njegovi udari će slabiti kako dan bude odmicao.

Očekuju se nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i smanjenja radne sposobnosti.

U petak, za vikend i početkom naredne sedmice u brdsko-planinskim predelima sneg uz moguće formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm.Ostale vesti

Oblačno i hladno
Pred nama je oblačno i hladnije vreme sa povremenim snegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do dva stepena u Prištini i široj okolini.
  • 29.01.2023
Oblačno uz snežne padavine

Prvog dana vikenda očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa snežnim padavina, saopštavaju kosovski meteorolozi.

  • 28.01.2023
Oblačno i hladno, povremeno provejavanje snega
Poslednji radni dan ove sedmice će obeležeti oblačno i hladno vreme uz povremeni slab sneg.
  • 27.01.2023
Slab sneg povremeno
Tokom prethodne noći zabelela su se pojedina sela u okolini Prištine. Slabih padavina ima i ovoga jutra, a uslova za susnežicu i sneg će biti tokom celog dana.
  • 26.01.2023
Povremeno slab sneg
Pred nama je pretežno oblačna i uglavnom suva sreda. U Prištini i okolini će povremeno promicati slab sneg, uglavnom u popodnevnim i večernjim satima.
  • 25.01.2023
Povremeno kiša
Toplo i vlažno jutro mestimično je kratkotrajno bilo oivičeno zracima sunca. Ipak, tokom dana nas očekuju uglavnom oblaci i padavine, a tokom večeri će biti uslova za susnežicu.
  • 24.01.2023