Vesti
Vreme

Nestabilno sa pljuskovima

Nakon maglovitog i toplog jutra, u danu pred nama se očekuje promenljivo i nestabilno vreme sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina.
Nestabilno sa pljuskovima
Ilustracija (Foto Pixabay)

Uslova za intenzivnije padavine u Prištini i okolini će biti već oko podneva.

Duvaće slab i umeren, oko 14.00 mestimično jak vetar.

Maksimalna dnevna temperatura neće preći 28 stepeni Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha je 79%, a vazdušni pritisak 1.013 mBara.

Za danas su na teritoriji Kosova prognozirane visoke i vrlo visoke vrednosti UV indeksa, pa se savetuje korišćenje adekvatne zaštite prilikom dužeg boravka na suncu.

Očekivane biometeorološke prilike pogodovaće većini hronično obolelih, a izvesene tegobe su moguće kod astmatičara i reumatičara. Meteoropate mogu osetiti glavobolju i umor, kao i slabiju koncentraciju.

Kratkotrajna stabilizacija vremenskih prilika se očekuje tokom sutrašnjeg prepodneva. Lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom je moguća i tokom predstojećeg vikenda.Ostale vesti

Pretežno sunčano

Prvog dana vikenda najavljuje se pretežno sunčano i prijatno vreme, samo ponegde će biti uslova za razvoj kratkotrajne oblačnosti i pojavu slabije kiše.

  • 25.06.2022
Promenljivo, sledeće nedelje toplije
Nakon oblačnog i vlažnog jutra na centralnom Kosovu uslediće razvedravanje. Ipak, promenljiva oblačnost uz kišu i pljusak sa grmljavinom, moguća je i dalje, uglavnom u prvom delu dana.
  • 24.06.2022
Promenljivo oblačno
Očekuje nas promenljivo oblačno vreme, u većem delu Kosova sa dužim periodima sunčanog vremena, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
  • 22.06.2022
Mogući lokalni pljuskovi, počinje leto
U Prištini i okolini se danas očekuje sunčano i toplo vreme. U drugom delu dana mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Leto stiže nešto pre podneva.
  • 21.06.2022
Početak nedelje sunčan i topao
Nakon relativno toplog jutra sa temperaturama uglavnom iznad 10 stepeni, najviša dnevna će se kretati u rasponu od 29 do 32 stepena.
  • 20.06.2022
Sunčan i topao dan
Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost
  • 19.06.2022