Vesti
Vreme

Mogući lokalni pljuskovi, počinje leto

U Prištini i okolini se danas očekuje sunčano i toplo vreme. U drugom delu dana mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Leto stiže nešto pre podneva.
Mogući lokalni pljuskovi, počinje leto
Ilustracija (Foto Unsplash)

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar sa temperaturom do 31 stepena Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha je 58%, a vazdušni pritisak 1.014 mBara.

Tokom popodneva će biti mogućnosti za lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

Očekivana biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na reumatičare i srčane bolesnike. Mogući su bolovi u mišićima i promenljivo raspoloženje.

U regionu Prizrena i Prištine UV indeks će imati vrlo visoke vrednosti, dok će u regionu Peći biti visok. Preporučuje se korišćenje zaštitnih krema i nošenje naočara.

Stabilizacija vremenski prilika se očekuje u subotu.

Prvi dan leta

Inače, leto počinje danas, 21. juna u 11 sati i 13 minuta, a završiće se u petak, 23. septembra 2022, u tri sata i tri minuta.

Leto 2022. će trajati, dakle, 93 dana, 15 sati i 49 minuta. Istog dana, u isto vreme, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje zima. Obdanica će biti najduža, a noć najkraća.

Inače, meteorološko leto počelo je 1. juna, a završiće se 31. avgusta 2022. Zanimljivo je da će i sledeće godine leto početi 21. juna, a onda ćemo imati godinu sa početkom leta 20. juna (2024).Ostale vesti

Pretežno sunčano

Prvog dana vikenda najavljuje se pretežno sunčano i prijatno vreme, samo ponegde će biti uslova za razvoj kratkotrajne oblačnosti i pojavu slabije kiše.

  • 25.06.2022
Promenljivo, sledeće nedelje toplije
Nakon oblačnog i vlažnog jutra na centralnom Kosovu uslediće razvedravanje. Ipak, promenljiva oblačnost uz kišu i pljusak sa grmljavinom, moguća je i dalje, uglavnom u prvom delu dana.
  • 24.06.2022
Nestabilno sa pljuskovima
Nakon maglovitog i toplog jutra, u danu pred nama se očekuje promenljivo i nestabilno vreme sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina.
  • 23.06.2022
Promenljivo oblačno
Očekuje nas promenljivo oblačno vreme, u većem delu Kosova sa dužim periodima sunčanog vremena, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
  • 22.06.2022
Početak nedelje sunčan i topao
Nakon relativno toplog jutra sa temperaturama uglavnom iznad 10 stepeni, najviša dnevna će se kretati u rasponu od 29 do 32 stepena.
  • 20.06.2022
Sunčan i topao dan
Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost
  • 19.06.2022