Vesti
Vreme

Moguće nove poplave na Kosovu

Kosovski Hidrometeorološki Institut (KHMI) najavljuje da se narednih dana (u periodu do 12. februara) mogu ponovo očekivati poplave usled kiše i topljenja snega.
Moguće nove poplave na Kosovu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Kao rezultat kiše i topljenja snega u planinskim oblastima sliva Belog Drima očekuje se značajan porast nivoa vode i dotoka, pa su moguće bujične i rečne poplave u nižim predelima.

"Prema očekivanjima KHMI, od 8. do 12. februara 2021 godine, kao rezultat kiše i topljenja snega u planinskim predelima sliva Beli Drim, koji će u nekim oblastima biti većeg intenziteta, očekuje se značajan porast vodostaja i priliva, kao i mogućnost bujičnih poplava i rečnih poplava u nižim predelima“, navodi se u saopštenju KHMI.

Veća količina i jače padavine se očekuju u Metohiji i u slivu Ibra.

"Najveća količina i intenzitet padavina očekuju se u Metohiji i slivu Ibra. Za ostale reke se očekuje blagi porast priliva“, zaključuje se u saopštenju KHMI.Ostale vesti

Promenljivo vreme

Prvog dana vikenda očekuje nas promeljivo vreme. Kako najavljuju meteorolozi danas će se smenjivati sunce, oblaci, a neće nas zaobići ni lokalni pljuskovi.

  • 28.05.2022
Topao petak, osveženje tokom vikenda
Vreme danas sunčano i toplo, uz mestimičan razvoj oblačnosti od podneva.
  • 27.05.2022
Pretežno sunčano i malo svežije
Pred nama je pretežno sunčan i malo svežiji dan nego juče. Maksimalna temperatura do 30 stepeni Celzijusa.
  • 26.05.2022
Veoma toplo
U Prištini i okolini će tokom dana preovladavati sunčano i veoma toplo vreme, a ponegde su krajem dana moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.
  • 25.05.2022
Nakon maglovitog jutra, sunčano i toplije

Prema prognozama metereologa nakon maglovitog jutra, danas će na centralnom Kosovu preovlađivati promenljivo vreme praćeno smenom sunca i oblaka. Očekuje se pojava slabe kiše.

  • 24.05.2022
Mogući pljuskovi
Nakon oblačnog i maglovitog jutra na centralnom Kosovu se očekuje delimično oblačan dan, a povremeno su mogući kratkotrajni pljuskovi.
  • 23.05.2022