Vesti
Vreme

Moguće nove poplave na Kosovu

Kosovski Hidrometeorološki Institut (KHMI) najavljuje da se narednih dana (u periodu do 12. februara) mogu ponovo očekivati poplave usled kiše i topljenja snega.
Moguće nove poplave na Kosovu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Kao rezultat kiše i topljenja snega u planinskim oblastima sliva Belog Drima očekuje se značajan porast nivoa vode i dotoka, pa su moguće bujične i rečne poplave u nižim predelima.

"Prema očekivanjima KHMI, od 8. do 12. februara 2021 godine, kao rezultat kiše i topljenja snega u planinskim predelima sliva Beli Drim, koji će u nekim oblastima biti većeg intenziteta, očekuje se značajan porast vodostaja i priliva, kao i mogućnost bujičnih poplava i rečnih poplava u nižim predelima“, navodi se u saopštenju KHMI.

Veća količina i jače padavine se očekuju u Metohiji i u slivu Ibra.

"Najveća količina i intenzitet padavina očekuju se u Metohiji i slivu Ibra. Za ostale reke se očekuje blagi porast priliva“, zaključuje se u saopštenju KHMI.Ostale vesti

Sunčano vreme

Nakon svežeg jutra na Kosovu se danas očekuje vedro i sunčano vreme, najavljuju meteorolozi.

  • 19.10.2021
Poboljšanje vremena, ove nedelje toplije
Narednu nedelju će pratiti lepo vreme i relativno bez padavina. Ova meteorološka situacija dolazi kao rezultat jakih vazdušnih masa sa visokim atmosferskim pritiskom. Ujutro se u nizinama prognozira magla, kao posljedica smanjenja minimalnih temperatura (radijacijska magla), dok se tokom dana predviđa povećanje maksimalnih temperatura.
  • 18.10.2021
Oblačno uz povremene sunčane intervale
Na Kosovu će danas preovlađivati oblačno vreme, sa povremenim sunčanim intervalima.
  • 17.10.2021
Hladno i kišovito, popodne prestanak padavina
Na Kosovu će preovladavati oblačno i hladnije vreme sa povremenom kišom, posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina.
  • 16.10.2021
Hladno sa kišom
Kišovito i hladno vreme preovladavaće naredna dva dana na Kosovu.
  • 15.10.2021
Oblačno sa temperaturom do 12 stepeni
Prema prognozi meteorologa, na Kosovu će i danas preovladavati pretežno oblačno vreme, uz blagi porast dnevnih temperatura.
  • 14.10.2021