Vesti
Vreme

Meteorolozi: Narednih dana sneg i kiša

Obilne kiše prouzrokovale su poplave u pojedinim delovima Kosova u kojima je došlo do izlivanja reka. Hidrometeorološki zavod najavljuje da će kiša i sneg padati i narednih dana što dodatno može pogoršati situaciju.
Meteorolozi: Narednih dana sneg i kiša
Poplava u Kuzminu (Foto Jovana Cvetković)

Usled obilnih padavina u Metohiji ali i drugim mestima došlo je do porasta nivoa reka, što je izazvalo poplave u pojedinim područjima.

„Najteža situacija je na Belom Drimu, Drenici i na Ibru, gde je nivo dostigao maksimalne kvote i poplavljena su okolna područja. Problematični su i potoci koji teku sa najviših planinskih predela i koji su nabujali zbog topljenja snega", navode iz kosovskog Hidrometeorološkog zavoda.

Napominju da trenutno reke u ravničarskim predelima beleže blagi porast, dok je nakon prestanka padavima u većini ostalih primećen trend blagog opadanja nivoa vode.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, očekuje se da će narednih dana kiša padati u većini mesta na Kosovu, a najviše u Metohiji što će dodatno pogoršati situaciju, posebno zbog visokih temperatura za ovo doba godine koje utiču na brzo topljenje snega.

Nakon obilne kiše koja je padala prethodnih dana više domaćinstava u Kuzminu u opštini Kosovo Polje je poplavljeno usled izlivanja reke Drenice, a vatrogasci su noćas evakuisali nekoliko porodica. Dok je u selu Plemetina kod Obilića nabujala reka Sitnica poplavila dvorišta i oranice.


SITUATA E FUNDIT ME VËRSHIMET

Ashtu siç jeni të informuar, situata Hidrometeorologjike në Kosovë, gjatë këtyre ditëve...

Posted by Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës on Субота, 09. јануар 2021.Ostale vesti

Mestimično oblačno
Na Kosovu će prema podacima Hidrometerološkog zavoda preovladavti mestimično oblačno vreme, sa sunčanim intervalima.
  • 20.01.2021
Mestimično oblačno i suvo vreme
Prema prognozi Hidrometerološkog zavoda na Kosovu će danas preovladavati oblačno i suvo vreme. Jutro sa mrazem i maglom u planinskim predelima.
  • 19.01.2021
Veoma hladno vreme
Danas će na Kosovu preovladavati veoma hladno vreme. Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti u plus.
  • 18.01.2021
Pretežno oblačno, temperatura do -2
Prema podacima Hidrometerološkog zavoda, na Kosovu će danas preovladavati pretežno oblačno vreme, u pojedinim mestima sa slabim snežnim padavinama.
  • 17.01.2021
Umereno oblačno i uglavnom suvo
Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Kosova danas se očekuje pretežno oblačno i uglavnom suvo vreme. Najviša dnevna tempetraura neće prelaziti nulu.  
  • 15.01.2021
Oblačno i hladno, ponegde sa slabim snegom
Nakon jutarnjeg mraza, Kosovu se prognozira oblačno i hladno vreme uz pojavu susnežice u drugom delu dana. Najviša dnevna temperatura do 2 stepena.
  • 14.01.2021