Vesti
Vreme

Kiša, oblaci i dalji pad temperature

Poslednji dan ove radne nedelje u Prištini i okolini će obeležiti kiša, oblaci i pad temperature. U subotu mogući susnežica i sneg, u nedelju malo do umereno oblačno i suvo.
Kiša, oblaci i dalji pad temperature
Ilustracija (Foto Kim)

Na centralnom Kosovo će sve do podneva biti uslova za kišu. Najkasnije u drugom delu dana se očekuje prestanak padavina.

Jutarnja temperatura oko dva, maksimalna dnevna do šest stepeni.

Tokom dana će duvati vetar promenljivih pravaca, umeren i povremeno jak sa maksimalnim udarima do 30 km/h.

Nastavlja se period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročiti oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje, razdražljivosti i bolova u kostima i zglobovima.


Meteogram - 5 days - ГрачаницаPrognoza Грачаница - meteoblue


Za vikend i početkom naredne sedmice meteorolozi predviđaju sneg uz formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, uglavnom na planinama. U Gračanici i okolini u ponedeljak i utorak treba ponovo očekivati kišu.Ostale vesti

Oblačno i hladno
Pred nama je oblačno i hladnije vreme sa povremenim snegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do dva stepena u Prištini i široj okolini.
  • 29.01.2023
Oblačno uz snežne padavine

Prvog dana vikenda očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa snežnim padavina, saopštavaju kosovski meteorolozi.

  • 28.01.2023
Oblačno i hladno, povremeno provejavanje snega
Poslednji radni dan ove sedmice će obeležeti oblačno i hladno vreme uz povremeni slab sneg.
  • 27.01.2023
Slab sneg povremeno
Tokom prethodne noći zabelela su se pojedina sela u okolini Prištine. Slabih padavina ima i ovoga jutra, a uslova za susnežicu i sneg će biti tokom celog dana.
  • 26.01.2023
Povremeno slab sneg
Pred nama je pretežno oblačna i uglavnom suva sreda. U Prištini i okolini će povremeno promicati slab sneg, uglavnom u popodnevnim i večernjim satima.
  • 25.01.2023
Povremeno kiša
Toplo i vlažno jutro mestimično je kratkotrajno bilo oivičeno zracima sunca. Ipak, tokom dana nas očekuju uglavnom oblaci i padavine, a tokom večeri će biti uslova za susnežicu.
  • 24.01.2023