Vesti
Vreme

Jutro hladno, tokom dana pretežno sunčano

Nakon hladnog i maglovitog jutra na Kosovu se tokom dana prognozira pretežno sunčano vreme. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 10 stepeni. 
Jutro hladno, tokom dana pretežno sunčano
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Kosova poslednje nedelje novembra vreme će biti tokom dana sunačno i promenljivo oblačno. Magla se prognozira u nižim predelima u jutarnjim časovima, dok se za vikend može očekivati kiša.

Slab sneg moguć je u planinskim predelima i iznad 800 metara nadmorske visine.

Minimalne temperature tokom ove nedelje kretaće se između -3 do 1 stepen Celzijusa, dok se dnevne najviše prognoziraju od 6 do 10 stepeni.

Duvaće severoistočni vetar. 

Indeks kvaliteta vazduha u Lapljem Selu jutros je 175, što znači da je vazduh nezdrav za osetljive grupe ljudi.

Vlažnost vazduha je 85 procenata.

(Detaljniju prezentaciju kvaliteta vazduha na Kosovu pogledajte ispod)Glavni zagađivač PM2,5

PM2,5 ili fine čestice su manje od 2,5 μm pa lakše i dublje mogu prodreti u organizam. One nastaju sagorevanjem fosilnih goriva (izduvni gasovi iz automobila, grejanje na drva ili ugalj i sl.), a sastoje se uglavnom od: sulfata, nitrata, amonijaka, organskog i elementarnog ugljenika, te teških metala: olova, mangana, bakra, kadmijuma, cinka, nikla, vanadijuma i hroma). Njihov je prečnik je otprilike 3 posto prečnika vlasi kose, a kad njihova koncentracija poraste više od dozvoljenih 25 μg/m3 i kad prodru duboko u pluća, mogu uzrokovati niz problema - od otežanog disanja do peckanja očiju.Ostale vesti

Nakon hladnog jutra, sunčano i toplije
Posle noći sa temperaturama od nekoliko stepeni u minusu, očekuje nas pretežno sunčano i toplije vreme.
  • 01.12.2021
Prvi sneg na centralnom Kosovu
Kiša koja je padala popodne i sinoć je tokom kasne večeri i noći prešla u sneg, pa se poslednjeg jutra u novembru centralno Kosovo zabelelo. Slabe snežne padavine su moguće do podneva kada se očekuje razvedravanje.
  • 30.11.2021
Promenljivo oblačno i hladnije

Kosovo će i tokom ove nedelje biti pod uticajem vazdušnih masa sa niskim atmosferskim pritiskom, pa će  preovladavati oblačno vreme sa pljuskovima, za sredu i četvrtak prognozira se smena sunca i oblaka.

  • 29.11.2021
Promenljivo, temperatura do 15 stepeni
Prema najavma hidrometeorologa drugog dana vikenda će preovladavati promenljivo vreme.
  • 28.11.2021
Promenljivo oblačno, do 15 stepeni
Prema prognozi meteorologa na Kosovu se danas očekuje oblačno i kišovito vreme.
  • 27.11.2021
Vetrovito, povremeno sa kišom
Kosovo će u naredna dva dana biti pod uticajem vazdušnih masa sa niskim atmosferskim pritiskom, pa će preovladavati oblačno vreme sa mogućim pljuskovima, ali i sunčanim intervalima.
  • 26.11.2021