Vesti
Vreme

Jutro hladno, tokom dana pretežno sunčano

Nakon hladnog i maglovitog jutra na Kosovu se tokom dana prognozira pretežno sunčano vreme. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 10 stepeni. 
Jutro hladno, tokom dana pretežno sunčano
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Kosova poslednje nedelje novembra vreme će biti tokom dana sunačno i promenljivo oblačno. Magla se prognozira u nižim predelima u jutarnjim časovima, dok se za vikend može očekivati kiša.

Slab sneg moguć je u planinskim predelima i iznad 800 metara nadmorske visine.

Minimalne temperature tokom ove nedelje kretaće se između -3 do 1 stepen Celzijusa, dok se dnevne najviše prognoziraju od 6 do 10 stepeni.

Duvaće severoistočni vetar. 

Indeks kvaliteta vazduha u Lapljem Selu jutros je 175, što znači da je vazduh nezdrav za osetljive grupe ljudi.

Vlažnost vazduha je 85 procenata.

(Detaljniju prezentaciju kvaliteta vazduha na Kosovu pogledajte ispod)Glavni zagađivač PM2,5

PM2,5 ili fine čestice su manje od 2,5 μm pa lakše i dublje mogu prodreti u organizam. One nastaju sagorevanjem fosilnih goriva (izduvni gasovi iz automobila, grejanje na drva ili ugalj i sl.), a sastoje se uglavnom od: sulfata, nitrata, amonijaka, organskog i elementarnog ugljenika, te teških metala: olova, mangana, bakra, kadmijuma, cinka, nikla, vanadijuma i hroma). Njihov je prečnik je otprilike 3 posto prečnika vlasi kose, a kad njihova koncentracija poraste više od dozvoljenih 25 μg/m3 i kad prodru duboko u pluća, mogu uzrokovati niz problema - od otežanog disanja do peckanja očiju.Ostale vesti

Nakon maglovitog jutra, sunčano i toplije

Prema prognozama metereologa nakon maglovitog jutra, danas će na centralnom Kosovu preovlađivati promenljivo vreme praćeno smenom sunca i oblaka. Očekuje se pojava slabe kiše.

  • 24.05.2022
Mogući pljuskovi
Nakon oblačnog i maglovitog jutra na centralnom Kosovu se očekuje delimično oblačan dan, a povremeno su mogući kratkotrajni pljuskovi.
  • 23.05.2022
Promenljivo vreme
Poslednjeg dana vikenda očekuje nas promeljivo vreme. Kako najavljuju meteorolozi danas će se smenjivati sunce, oblaci a neće nas zaobići ni lokalni pljuskovi.
  • 22.05.2022
Pretežno sunčano
Prvi dan vikenda obeležiće pretežno sunčano vreme. U kasnijim popodnevnim časovima očekuje se kratkotrajno naoblačenje, ali bez padavina.
  • 21.05.2022
Toplo i sunčano

Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost.

  • 20.05.2022
Još toplije
Očekuje nas pretežno sunčan i još topliji dan, sa temperaturom do 27 stepeni.
  • 19.05.2022