Vesti
Vreme

Još tri sušna i topla meseca

Stručnjaci upozoravaju da bi toplotni talas koji je širom Evrope izazvao veliku sušu i šumske požare mogao da potraje još tri meseca.
Još tri sušna i topla meseca
Poljoprivrednik raznosi đubrivo na požnjevenu njivu u blizini Berlina, ''vukući'' za sobom gust oblak prašine (Foto Volfgang Kum/dpa)

"U zapadnom evro-mediteranskom regionu će verovatno biti toplo i sušno sve do novembra 2022.godine, posebno u Španiji i Portugaliji", navodi se u izveštaju za avgust programa EU "Kopernikus" za posmatranje Zemlje.

Skoro polovina EU je pod upozorenjem na sušu, a uslovi se pogoršavaju u Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Luksemburgu, Holandiji, Portugaliji, Rumuniji i Španiji.

U izveštaju se takođe navodi rastuća opasnost od suše van EU: u Velikoj Britaniji, Srbiji, Ukrajini i Moldaviji.

Nedostatak kiše i niz toplotnih talasa od maja, dodali su, doveli su do suše i nižeg nivoa reka što je pogodilo i energetski sektor.Ostale vesti

Oblačno sa kišom
Za četvrtak se očekuje pretežno oblačno sa kišom, povremeno sa pljuskovima praćenih grmljavinom.
  • 29.09.2022
Malo do umereno oblačno i suvo
Na centralnom Kosovu će vreme danas biti promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.
  • 28.09.2022
Promenljivo, povremeni pljuskovi
Nakon jutra sa slabim padavinama, mestimičnom maglom i niskom oblačnošću, očekuje nas promeljivo vreme uz smenu oblaka i sunčanih intervala.
  • 27.09.2022
Pljuskovi sa grmljavinom, moguća velika količina padavina
Meteorolozi upozoravaju na veliku količinu padavina tokom dana. Mestimično će biti i lokalnih pljuskova sa grmljavinom koji će se intezivirati.
  • 26.09.2022
Prepodne sunčano, poslepodne oblačno uz slabu kišu
Za nedelju se predviđa sunčano vreme, tokom popodnevnih sati pretežno oblačno što će doprineti stvaranju uslova za slabu kišu.
  • 25.09.2022
Ujutru mraz, tokom dana toplije
Za subotu se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme tokom dana, dok će jutro biti veoma hladno, uz slab mraz.
  • 24.09.2022