Vesti
Vreme

Hladno i sneg, razvedravanje sredinom nedelje

Nakon snežnog jutra sa temperaturom od -2 stepena Celzijusa, očekuje nas hladan dan. Najviša dnevna temperatura na centralnom Kosovu će se zadržati oko nule.
Hladno i sneg, razvedravanje sredinom nedelje
Ilustracija (Foto Pixabay)

Umereni vetar će se pojačati u periodu od 15 do 17 časova, kada se očekuju udari jačine do 23 km/h.

Trenutni vazdušni pritisak iznosi 1.004 mBara, a vlažnost je 91 procenat.

Vazduh u Prištini je jutros dobrog kvaliteta, sa 23 izmerene AQI jedinice.

Vremenske prilike u drugoj dekadi januara će biti promenljive usled priliva vazdušnih masa sa niskim atmosferskim pritiskom iznad Kosova. Biće uslova za guste oblake koji će doneti najpre kišu, a potom srednje i obilne snežne padavine.

Padavine neće biti istog intenziteta na celoj teritoriji Kosova. Više ih se očekuje u severnom delu Metohije i na visokim planinama, ali će snega biti i u nižim delovima.

Biometeorološki uslovi će biti relativno dobri.

Minimalne temperature će se u narednom periodu kretati između -13 i -2 stepena Celzijusa, dok će dnevne maksimalne temperature biti u rasponu od -1 do 3 stepena Celzijusa. Na planinama se, pored obilnih snežnih padavina, prognoziraju niže temperature za 3 do 5 stepeni, u zavisnosti od nadmorske visine.

Zbog mraza, moguće poledice i leda na putevima, vozačima se savetuje posebna opreznost u saobraćaju.

Razvedravanje, koje se očekuje sredinom nedelje, stvoriće uslove za pojavu guste magle. Severni i severoistočni vetar biće uglavnom umeren, lokalno jak.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022