Vesti
Vreme

Hladno i oblačno, uz slab sneg

Tokom ove sedmice pratiće nas pretežno oblačno i hladno vreme, najavljuju iz Hidrometeorološkog instituta Kosova. 
Hladno i oblačno, uz slab sneg
Ilustracija (Foto Kim)

Ova meteorološka situacija dolazi kao rezultat prisustva hladnih vazdušnih masa koje dolaze sa severa kontinta.

Prognozira se i slab sneg, posebno u prvim danima ove nedelje ali i tokom vikenda.

Minimalne temperature kretaće se od -4 do -1 stepen Celzijusov, dok se maksimalne dnevne prognoziraju od 1 do 3 stepena Celzijusova. U planinskim predelima sa nadmorskim visinama iznad 850m temperature će biti 2-3 stepena niže.

Duvaće pretežno slab severoistočni vetar.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022