Vesti
Vreme

Hladno i oblačno sa manje padavina

Danas nas očekuje oblačno i hladno vreme sa manje padavina nego u ponedeljak.
Hladno i oblačno sa manje padavina
Ilustracija (Foto Pixabay)

Duvaće umeren do jak severni vetar sa maksimalnim udarima i preko 30 km/h. Jak vetar utiče na subjektivni osećaj hladnoće, pa se čini da su temperature mnogo niže od izmerenih. Osetnije slabljenje vetra je prognozirano za četvrtak.

Na centralnom Kosovu noćas je bilo -5, trenutna temperatura je -1 stepen. Najtoplije će biti oko pondeva, kada će temperatura biti oko nule ili u blagom plusu.

Pred nama je izuzetno hladna noć, a predviđa se da će se temperatura spustiti na -12 stepeni Celzijusa, lokalno i niže.

Trenutna vlažnost vazduha je 81%, dok je vazdušni pritisak oko normale sa 1.016 mBara.

U Prištini i okolini vazduh je jutros pristojnog kvaliteta sa izmerenim vrednostima od 29 do 45 AQI jedinica.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022