Vesti
Vreme

Danas oblačno, temperatura do šest stepeni

Osvanulo je snežno jutro na centralnom Kosovu, tokom dana vreme će biti pretežno oblačno, saopštio je Hidrometeorološki institut. Slab sneg moguć je u planinskim predelima i na severozapadu Metohije. 
Danas oblačno, temperatura do šest stepeni
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Nakon niza veoma toplih dana sa temperaturama znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, na Kosovu stiže hladna vazdušna masa koja će temperature približiti prosečnim vrednostima za januar.

Jutarnje temperature kretale su se od -1 do 0, dok se najviše dnevne prognoziraju od četiri do šest stepeni Celzijusa.

Duvaće slab do umeren severoistočni vetar.

Kvalitet vazduha u Prištini trenutno je dobar, izmereno je osam AQI jedinica. Preporučuju se aktivnosti na otvorenom i provetravanje prostorija.

Vlažnost vazduha je 89%.

Za vikend meteorolozi prognoziraju oblačno i kišovito vreme.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022