Vesti
Vreme

Danas oblačno, narednih dana vrućina

Početak nedelje obeležiće oblačno vreme sa padom temperature. Tokom dana u pojedinim krajevima Kosova kiša praćena pljuskovima i grmljavinom.
Danas oblačno, narednih dana vrućina
Ilustracija (Foto Kim)

Osim u ponedeljak kada se predviđa kiša sa pljuskovima, ostali dani biće pretežno sunčani i delimično oblačni, najavljuju iz Hidrometeorološkog instituta Kosova.

Od utorka, Kosovo će pogoditi vruće vazdušne mase koje obično potiču iz severne Afrike. U termalnim poljima se predviđa ponovni porast temperature, pa se u četvrtak prognozira da će maksimalna dnevna biti od 35 do 36 stepeni Celzijusa.

Tokom vikenda ponovo se prognoziraju gusti oblaci, što će uticati na pogoršanje meteoroloških uslova.Tokom ovog vremenskog perioda minimalne temperature kretaće se između 15 i 18 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalna dnevna predviđa između 26 i 35 stepeni Celzijusa.

UV indeks, osim u ponedeljak, gde će imati prosečne vrednosti, ostali dani će imati vrednosti rizika. Direktan kontakt sa sunčevom svetlošću u periodu od 9 do 17 se ne preporučuje, posebno za starije osobe i one koji imaju hronične bolesti.

Biometeorološki uslovi biće relativno dobri zbog aktivnosti nekih meteoroloških elemenata sa posebnim naglaskom na vetar i atmosferski pritisak, dok će agrometeorološki uslovi biti još bolji, jer je poznato da je jul mesec berbe. Duvaće vetar uglavnom iz slabog severoistočnog smera i jak lokalni, navode iz Hidrometeorološkog instituta Kosova.Ostale vesti

Sunčano i toplo tokom cele nedelje
Na Kosovu će prema podacima Hidrometerološkog zavoda tokom cele nedelje preovladavati sunčano i toplo vreme. Maksimalna dnevna temperatura dostićiće 36 podeljak na Celzijusovoj skali.
  • 26.07.2021
Sunčano, temperatura do 31 stepen

Prema podacima Hidrometerološkog zavoda na Kosovu će u nedelju preovladavati sunčano vreme.

  • 25.07.2021
Smena sunca i oblaka, do 29 stepeni
Prvog dana vikend na Kosovu se prognozira umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Od nedelje porast dnevne temperature. 
  • 24.07.2021
Pretežno sunčano, do 29 stepeni
Poslednjeg radnog dana vreme bez promene, biće pretežno sunčano i toplo.
  • 23.07.2021
Sunčano i toplo

Pred nama je pretežno sunčan i prijatno topao dan. Najviša dnevna temperatura do 26 stepeni.

  • 22.07.2021
Pretežno sunčano, do 26 stepeni

Prema prognozi Hidrometeorološkog intituta građane centralnog Kosova danas očekuje pretežno sunčano i prijatno toplo vreme.

  • 21.07.2021