Vesti
Vreme

Danas oblačno, narednih dana vrućina

Početak nedelje obeležiće oblačno vreme sa padom temperature. Tokom dana u pojedinim krajevima Kosova kiša praćena pljuskovima i grmljavinom.
Danas oblačno, narednih dana vrućina
Ilustracija (Foto Kim)

Osim u ponedeljak kada se predviđa kiša sa pljuskovima, ostali dani biće pretežno sunčani i delimično oblačni, najavljuju iz Hidrometeorološkog instituta Kosova.

Od utorka, Kosovo će pogoditi vruće vazdušne mase koje obično potiču iz severne Afrike. U termalnim poljima se predviđa ponovni porast temperature, pa se u četvrtak prognozira da će maksimalna dnevna biti od 35 do 36 stepeni Celzijusa.

Tokom vikenda ponovo se prognoziraju gusti oblaci, što će uticati na pogoršanje meteoroloških uslova.Tokom ovog vremenskog perioda minimalne temperature kretaće se između 15 i 18 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalna dnevna predviđa između 26 i 35 stepeni Celzijusa.

UV indeks, osim u ponedeljak, gde će imati prosečne vrednosti, ostali dani će imati vrednosti rizika. Direktan kontakt sa sunčevom svetlošću u periodu od 9 do 17 se ne preporučuje, posebno za starije osobe i one koji imaju hronične bolesti.

Biometeorološki uslovi biće relativno dobri zbog aktivnosti nekih meteoroloških elemenata sa posebnim naglaskom na vetar i atmosferski pritisak, dok će agrometeorološki uslovi biti još bolji, jer je poznato da je jul mesec berbe. Duvaće vetar uglavnom iz slabog severoistočnog smera i jak lokalni, navode iz Hidrometeorološkog instituta Kosova.Ostale vesti

Sunčano ali hladno
Danas će preovlađivati sunčano, ali hladno vreme. 
  • 04.12.2021
Kiša i pad temperature
Nakon toplog i vetrovitog jutra, na centralnom Kosovu se tokom dana očekuje kiša praćena padom temperature.
  • 03.12.2021
Sunčano, naoblačenje kasnije tokom dana
Posle podne će doći do osetnijeg naoblačenja, a temeperatura se neće značajno kolebati sve do subote.
  • 02.12.2021
Nakon hladnog jutra, sunčano i toplije
Posle noći sa temperaturama od nekoliko stepeni u minusu, očekuje nas pretežno sunčano i toplije vreme.
  • 01.12.2021
Prvi sneg na centralnom Kosovu
Kiša koja je padala popodne i sinoć je tokom kasne večeri i noći prešla u sneg, pa se poslednjeg jutra u novembru centralno Kosovo zabelelo. Slabe snežne padavine su moguće do podneva kada se očekuje razvedravanje.
  • 30.11.2021
Promenljivo oblačno i hladnije

Kosovo će i tokom ove nedelje biti pod uticajem vazdušnih masa sa niskim atmosferskim pritiskom, pa će  preovladavati oblačno vreme sa pljuskovima, za sredu i četvrtak prognozira se smena sunca i oblaka.

  • 29.11.2021