Vesti
Vreme

Danas oblačno, narednih dana vrućina

Početak nedelje obeležiće oblačno vreme sa padom temperature. Tokom dana u pojedinim krajevima Kosova kiša praćena pljuskovima i grmljavinom.
Danas oblačno, narednih dana vrućina
Ilustracija (Foto Kim)

Osim u ponedeljak kada se predviđa kiša sa pljuskovima, ostali dani biće pretežno sunčani i delimično oblačni, najavljuju iz Hidrometeorološkog instituta Kosova.

Od utorka, Kosovo će pogoditi vruće vazdušne mase koje obično potiču iz severne Afrike. U termalnim poljima se predviđa ponovni porast temperature, pa se u četvrtak prognozira da će maksimalna dnevna biti od 35 do 36 stepeni Celzijusa.

Tokom vikenda ponovo se prognoziraju gusti oblaci, što će uticati na pogoršanje meteoroloških uslova.Tokom ovog vremenskog perioda minimalne temperature kretaće se između 15 i 18 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalna dnevna predviđa između 26 i 35 stepeni Celzijusa.

UV indeks, osim u ponedeljak, gde će imati prosečne vrednosti, ostali dani će imati vrednosti rizika. Direktan kontakt sa sunčevom svetlošću u periodu od 9 do 17 se ne preporučuje, posebno za starije osobe i one koji imaju hronične bolesti.

Biometeorološki uslovi biće relativno dobri zbog aktivnosti nekih meteoroloških elemenata sa posebnim naglaskom na vetar i atmosferski pritisak, dok će agrometeorološki uslovi biti još bolji, jer je poznato da je jul mesec berbe. Duvaće vetar uglavnom iz slabog severoistočnog smera i jak lokalni, navode iz Hidrometeorološkog instituta Kosova.Ostale vesti

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
  • 20.03.2023
Sunčano i toplije

Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni.

  • 19.03.2023
Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije
Nakon prizemnog mraza ovog jutra na centralnom Kosovu prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. 
  • 18.03.2023
Zima na izmaku
Nakon oblačne noći i slabog jutarnjeg mraza, tokom prvog dela dana se očekuje mestimično razvedravanje, ali će se nešto oblaka zadržati i posle podne. Maksimalna dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa. Od sutra osetno toplije.
  • 17.03.2023
Zabelelo se, tokom dana vetar i otapanje snega
Nakon oblačne noći sa slabim snegom, očekuje se da će usled porasta dnevne temperature sneg mestimično preći u kišu pre nego što padavine potpuno prestanu.
  • 16.03.2023
Oblačno i kišovito
Verovatnoća za padavine tokom dana je izuzetno velika i prelazi 95%. Najviša dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa.
  • 15.03.2023