Vesti
Vreme

Centralno Kosovo pod vodom, poplave zahvatile brojna domaćinstva

Višednevne padavine prouzrokovale su poplave na centralnom Kosovu. Gotovo da nema sela a da nije pod vodom.

Centralno Kosovo pod vodom, poplave zahvatile brojna domaćinstva
Lepina (Foto Kim)

Delovi Gračanice, Lapljeg Sela, Donje i Gornje Gušterice, Preoca, Lepine, Skulaneva, Novog Naselja, Starog Gracka, Livađa, Ugljara, Kuzmina od jutros su pod vodom.

U pojedinim mestima voda je prodrla u kuće, letine, štale, oranice. Tokom noći u Skulanevu, meštani su evakuisali stoku i živinu. Slična je situacija i u Lepini i Ugljaru.

Na nekoliko mesta u Gračanici i Lapljem Selu voda izvire iz kanalizacije. Dvorište škole "Miladin Mitić" u Lapljem Selu je takođe pod vodom. Bujica je zahvatila i deo u kojem se nalaze stamebene zgrade u ovom selu.

Situacija je posebno teška u selu Kuzmin u opštini Kosovo Polje gde se još pre dva dana izlila Drenica.

Radnici JKP "Ekologija" sa svom svojom mehanizacijom bili su na terenu čitave noći kako bi pomogli u odbrani od poplava, kazao je za RTV Kim izvršni direktor ovog preduzeća Dejan Dimitrijević.

"Mi smo pokušali da budemo od koristi, ali mislim da smo svi zajedno izgubili. Čitavu noć smo bili u Gušterici, Dobrotinu...Pojedine akcije su bile umereno uspešne, druge neuspešne, trudili smo se dali smo sve od sebe, ali bilo je previše vode. Što se tiče prodiranja vode u kuće, najlošije je bilo u Gušterici. Voda je u Gračanici ulazila u dvorišta. Nismo stigli da obiđemo Skulanevo, u Lapljem Selu voda je došla do pragova kuća", kazao je Dimitrijević i dodao da su radnici JKP "Ekologija" i dalje na terenu.

 Ostale vesti

Mestimično oblačno
Na Kosovu će prema podacima Hidrometerološkog zavoda preovladavti mestimično oblačno vreme, sa sunčanim intervalima.
  • 20.01.2021
Mestimično oblačno i suvo vreme
Prema prognozi Hidrometerološkog zavoda na Kosovu će danas preovladavati oblačno i suvo vreme. Jutro sa mrazem i maglom u planinskim predelima.
  • 19.01.2021
Veoma hladno vreme
Danas će na Kosovu preovladavati veoma hladno vreme. Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti u plus.
  • 18.01.2021
Pretežno oblačno, temperatura do -2
Prema podacima Hidrometerološkog zavoda, na Kosovu će danas preovladavati pretežno oblačno vreme, u pojedinim mestima sa slabim snežnim padavinama.
  • 17.01.2021
Umereno oblačno i uglavnom suvo
Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Kosova danas se očekuje pretežno oblačno i uglavnom suvo vreme. Najviša dnevna tempetraura neće prelaziti nulu.  
  • 15.01.2021
Oblačno i hladno, ponegde sa slabim snegom
Nakon jutarnjeg mraza, Kosovu se prognozira oblačno i hladno vreme uz pojavu susnežice u drugom delu dana. Najviša dnevna temperatura do 2 stepena.
  • 14.01.2021