Vesti
Vreme

Centralno Kosovo pod vodom, poplave zahvatile brojna domaćinstva

Višednevne padavine prouzrokovale su poplave na centralnom Kosovu. Gotovo da nema sela a da nije pod vodom.

Centralno Kosovo pod vodom, poplave zahvatile brojna domaćinstva
Lepina (Foto Kim)

Delovi Gračanice, Lapljeg Sela, Donje i Gornje Gušterice, Preoca, Lepine, Skulaneva, Novog Naselja, Starog Gracka, Livađa, Ugljara, Kuzmina od jutros su pod vodom.

U pojedinim mestima voda je prodrla u kuće, letine, štale, oranice. Tokom noći u Skulanevu, meštani su evakuisali stoku i živinu. Slična je situacija i u Lepini i Ugljaru.

Na nekoliko mesta u Gračanici i Lapljem Selu voda izvire iz kanalizacije. Dvorište škole "Miladin Mitić" u Lapljem Selu je takođe pod vodom. Bujica je zahvatila i deo u kojem se nalaze stamebene zgrade u ovom selu.

Situacija je posebno teška u selu Kuzmin u opštini Kosovo Polje gde se još pre dva dana izlila Drenica.

Radnici JKP "Ekologija" sa svom svojom mehanizacijom bili su na terenu čitave noći kako bi pomogli u odbrani od poplava, kazao je za RTV Kim izvršni direktor ovog preduzeća Dejan Dimitrijević.

"Mi smo pokušali da budemo od koristi, ali mislim da smo svi zajedno izgubili. Čitavu noć smo bili u Gušterici, Dobrotinu...Pojedine akcije su bile umereno uspešne, druge neuspešne, trudili smo se dali smo sve od sebe, ali bilo je previše vode. Što se tiče prodiranja vode u kuće, najlošije je bilo u Gušterici. Voda je u Gračanici ulazila u dvorišta. Nismo stigli da obiđemo Skulanevo, u Lapljem Selu voda je došla do pragova kuća", kazao je Dimitrijević i dodao da su radnici JKP "Ekologija" i dalje na terenu.

 Ostale vesti

Oblačno sa kišom

Prema podacima Hidrometerološke službe Kosova, danas će preovladavati oblačno i kišovito vreme.

  • 22.04.2021
Promenljivo i toplije
Vreme će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije, u većini mesta suvo. Kratkotrajne kiše moguće su samo ponegde, a u višim planinskim predelima može biti i kratkotrajnog snega.
  • 21.04.2021
Tokom cele nedelje promenljivo oblačno vreme
Na Kosovu će danas preovladavati kišovito i oblačno vreme, dok će u planinskim predelima padati sneg, navodi se u izveštaju Hidrometerološkog zavoda.
  • 19.04.2021
Oblačno sa kišom, temperatura do 12 stepeni
Prema podacima Hidrometerloške službe Kosova, danas će preovladavati oblačno vreme sa kišom. Snežne padavine prognoziraju se u planinskim predelima.
  • 18.04.2021
Promenljivo i svežije vreme
Na Kosovu danas oblačno i svežije vreme, povremeno sa kišom. U planinskim predlima sneg.
  • 15.04.2021
Oblačno sa kišom i snegom
Stiglo je još jedno aprilsko zahlađenje. Na centralnom Kosovu od jutros se smenjuju kiša i slab sneg.
  • 14.04.2021