Vesti
Vreme

Cele sedmice vrlo hladno, povremeno sa slabim snegom

Hladne polarne vazdušne mase će zadržati iznad Kosova i tokom poslednje nedelje januara i usloviti veoma hladno vreme sa malo snežnih padavina.
Cele sedmice vrlo hladno, povremeno sa slabim snegom
Ilustracija (Foto Freepik)

Minimalne temperature će se tokom naredne nedelje spuštati i ispod -15 stepeni Celzijusa, a u visokim planinskim predelima će biti još hladnije.

Iako prognozirane minimalne temperature vazduha nisu neuobičajene za ovo doba godine, neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite prilikom obavljanja aktivnosti na otvorenom. Posebno su opasna jezera hladnog vazduha i duža zadržavanja u njima.

Mogući su problemi u snabdevanju električnom energijom, a postoji i povećani rizik od zaleđivanja česmi i instalacija za vodu.

Ledeni dani očekuju se do srede, kada će postepeno biti toplije.

Dnevne maksimalne temeprature će biti nešto više u drugoj polovini nedelje, kada se procenjuje da će dostići 3 do 4 stepena u plusu.


Meteogram - 5 days - ГрачаницаPrognoza Грачаница - meteoblue


Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna opreznost, a vozačima skreće pažnja na upotrebu zimskih guma i, po potrebi, lanaca.

Vrlo hladno vreme sledeće nedelje pratiće severoistočni i severozapadni vetar promenljive brzine.

Biometeorološke prilike početkom nedelje uticaće nepovolјno na hronično obolele. Najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni i kardiovaskularni bolesnici. Meteoropatama prete nervoza, glavobolјa i bolovi u kostima.


Winter photo created by teksomolika - www.freepik.comOstale vesti

Sunčano i prijatno toplo

Pretežno sunčano i prijatno toplo vreme za ovo doba godine prgnozira se na centralnom Kosovu.

  • 04.10.2023
Sveže jutro, pretežno sunčan dan
Nakon svežeg jutra sa temperaturama od oko sedam stepeni Celzijusa, na centralnom Kosovu se očekuje pretežno sunčan utorak, gotovo bez šansi za padavine.
  • 03.10.2023
Smena sunca i oblaka

Za početak nove sedmice na centralnom Kosovu meteorolozi najavljuju uglavnom oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima. Maksimalna dnevna temperatura 21 stepen.

  • 02.10.2023
Pretežno oblačno uz pad temperature
Za nedelju se predviđa oblačno vreme uz povremene sunčane intervale.
  • 01.10.2023
Uglavnom sunčano

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i toplo vreme uz povremenu oblačnost. Maksimalna dnevna temperatura do 25 stepeni Celzijusa.

  • 30.09.2023
Pretežno sunčano
Nakon svežeg jutra, kraj radnje nedelje obeležiće pretežno sunčano i toplo vreme. Oko planinskih predela, očekuju se izolovani pljuskovi.
  • 29.09.2023