Vesti

Uskoro radovi na putnoj infrastrukturi u Preocu i Ugljaru

U Preocu, koje se nalazi na svega par kilometara od Prištine, čeka se početak rekonstrukcije puta. Prema najavama nadležnih Srbi u ovom selu, posle dvadeset godina, uskoro će dobiti put koji im je jedina veza sa okolnim srpskim sredinama.
 • 20.05.2013
 • 00:01 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1296
Uskoro radovi na putnoj infrastrukturi u Preocu i Ugljaru
Put kroz Preoce (Foto KIM)Žitelji Preoca smatraju da najveća odgovornost za loše stanje puta u njihovom selu pripada Opštini Gračanica. Ističu da je put koji prolazi kroz Preoce već četiri godine u lošem stanju, zbog čega su, kako kažu, spremni na protest.

Sava Lekić iz Preoca izjavio je da su meštani razočarani.

“Mi se pripremamo da blokiramo put ako nadležni ništa ne preduzmu”, kazao je Lekić.

Posebno je teško vozačima jer je gotovo nemoguće izbeći ogromene rupe na putu.
 
U Opštini Gračanica kažu da nisu zaboravili na put u Preocu.

Savetnik gradonačelnika Opštine Gračanica, Nebojša Perić, KIM radiju je kazao da je bilo projekata vezanih za rekonstrukciju ovog puta ali da su sticajem raznih okolnosti prekidani.

“Tenderska procedura je završena, samo se očekuje početak radova. Mogu da obećam da je početak radova predviđen do petog juna. Radi se o deonici puta kroz Preoce u dužini od oko 1600 metara i o kompletnom uređenju putne infrastrukture u naselju Ugljare. Kad kažem kompletne putne infrastrukture mislim i na osvetljenje, ivičnjake kao i na atmosfersku kanalizaciju” navodi Perić.

Opština Gračanica je početkom aprila uradila sanaciju udarnih rupa puta u Preocu ali je za samo mesec dana, zbog velikog prometa vozila, put ponovo vraćen u pređašnje stanje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017