Vesti

Uskoro ambasada Crne Gore u Prištini

Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen je rekao da se nada da će što pre biti otvorena ambasada Crne Gore u Prištini. Opozicija kritikuje odluku vlade.
 • 01.06.2012
 • 00:15 h
 • B92
 • komentara:
 • pregleda: 2224
Uskoro ambasada Crne Gore u Prištini
Zastava Crne Gore

Roćen nije precizirao kad bi mogla da se otvori nova ambasada. On je novinarima u Podgorici kazao da bi u Srbiji uvek bilo primedaba vezano za ovaj potez Podgorice, kad god bi se to desilo.

On je ocenio da je Crna Gora vodila računa o tome da se završe izbori u Srbiji kako "niko ne bi mogao da kaže da se takva odluka donosi usred izborne kampanje".

Crna Gora je, kako je kazao, odlučila da otvori ambasadu u jedinoj zemlji u susedstvu u kojoj nema svoje diplomatsko predstavništvo i "to nije nikakva novost".

"Kakve veze Srbija i bilo ko u Srbiji ima sa odlukom Crne Gore gde će i kada će otvoriti ambasadu?", rekao je Roćen.

U skladu sa diplomatskom praksom, Roćen nije želeo da saopšti ime kandidata za crnogorskog ambasadora u Prištini, dok su mediji ranije spekulisali da bi to mogao da bude bivši direktor Radio-televizije Crne Gore i dugogodišnji novinar Radovan Miljanić.

Crnogorska vlada odlučila je juče da otvori ambasadu na Kosovu što će, kako je saopšteno nakon sednice, omogućiti "dalje unapređenje saradnje na svim poljima".

Predstavnici crnogorske opozicije kritikovali su danas odluku vlade te zemlje da otvori ambasadu na Kosovu, ocenjujući da je u pitanju nepromišljen potez koji može dodatno da pogorša odnose Crne Gore i Srbije.

Potpredsednik Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević ocenio je da taj potez crnogorske vlade sigurno ne vodi poboljšanju odnosa između Podgorice i Beograda.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017