Vesti

UNMIK: Nasilje momentalno mora da se prekine

Šef UNMIK-a Farid Zarif saopštio je da je "duboko i lično šokiran" zbog vesti o napadu u Mitrovici, u kojem je juče povređeno dvoje dece.
UNMIK: Nasilje momentalno mora da se prekine
Farid Zarif (Foto b92.net)

"Duboko i lično sam šokiran zbog vesti o napadu na kuću u Kosovskoj Mitrovici, u kojem je dvoje dece povređeno kada je eksplozivna naprava bačena na njihovu kuću u naselju Bošnjačka mahala. To je kukavički čin, neprihvatljiv u bilo kom civilizovanom društvu", istakao je Zarif u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici UNMIK-a.

Zarif je naglasio i da je ovaj napad usledio dan posle dve eksplozije na severu Kosova, kao i posle nekoliko ozbiljnih incidenata tokom poslednjih nedelja, dodaje se u saopštenju.

"Znam da je narod Kosova zgrožen zbog takvih nedostojnih činova nasilja i da ih u potpunosti odbacuje. Pozivam sve da otvoreno osude ovakva dela", dodao je Zarif.

Šef UNMIK-a pozdravio je istragu koju su pokrenuli kosovska policija i EULEKS i pozvao sve one koji imaju eventualno korisne informacije da sarađuju.

"To je odgovornost i dužnost svih. Takvo nasilje momentalno mora da se prekine", zaključio je Zarif.

Dvoje dece srpske nacionalnosti povređeno je sinoć, kada je na kuću srpske porodice Vučetić u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici bačena eksplozivna naprava.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017