Vesti

Uhapšena dva radnika pošte

Dvojica radnika "Pošte Srbije" uhapšena na prelazu Bela Zemlja. Predstavnik Pošte Srbije na Kosovu Ranđel Nojkić kaže da je hapšenje motivisano političkim razlozima.
Uhapšena dva radnika pošte
Prelaz Bela zemlja (Foto RTV Puls)

Kosovska policija uhapsila je Dragana Martinovića i Ratomira Trajkovića iz sela Ugljare kod Kosova Polja na administrativnom prelazu Bela zemlja na putu Bujanovac - Gnjilane i odredila im zadržavanje od 48 sati.

Martinović i Trajković su radnici "Pošte Srbije", a uhapšeni su zabog prenošenja računa koje su na Kosovu trebalo da podele korisnicima usluga "Telekoma Srbije", TV totala, i poslovnih banaka u Srbiji, izjavio je za RTS direktor radne jedinice Pošte Srbije na Kosovu Ranđel Nojkić.

On je naveo da su službenici "Pošte Srbije" na Kosovu ranije bez problema prolazili na kontrolnom punktu Bela Zemlja, sa istim pošiljkama, ističući da je današnje hapšenje usledilo zbg političkih razloga.

"Kosovska policija želi da hapšenjem službenika "Pošte Srbije" demonstrira mere reciprocitita zbog povremenih blokada u kretanju EULEKS-a na severu Kosova", rekao je  Nojkić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017