Vesti

Ubijen Albanac u južnom delu Kosovske Mitrovice

Kosovski Albanac H. Hiseni (58) ubijen je u južnom delu Kosovske Mitrovice nešto pre ponoći na terasi porodične kuće pošto je nepoznati napadač pucao na njega iz vatrenog oružja.
 • 04.01.2013
 • 23:58 h
 • Kontakt plus radio, Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 3845
Ubijen Albanac u južnom delu Kosovske Mitrovice
Pogled na severni i južni deo Kosovske Mitrovice (Foto skyscrapercity.com)

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti je za Kontakt Plus radio rekao da je Hiseni pogođen jednim metkom u glavu, a da je još nekoliko hitaca završilo u zidu njegove kuće.

Policija je u vezi sa ovim ubistvom obavila pretragu na najmanje tri lokacije, ali još uvek nije uhapšen osumnjičeni, rekao je Hoti.

Beživotno telo žrtve je, po nalogu tužioca, poslato na Institut za sudsku medicinu u Prištini gde će biti obavljena obdukcija.

Uhapšen odbegli robijaš

Kosovska policija uhapsila je u Zubinom Potoku Srđana Lomigoru koji je pobegao iz zatvora "Zabela" kod Požarevca pre dvadesetak dana.

Lomigora se u Zabeli nalazio na izdržavanju kazne za više krivičnih dela, među kojima i teško ubistvo počinjeno prilikom razbojništva u Kruševcu aprila 2002. godine. Iste godine u julu u Zubinom Potoku ga je uhapsila policija UNMIK-a zbog krijumčarenja marihuane, a potom izručen je pravosudnim organima Srbije.

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti izjavio je  da je Lomigora uhapšen jutros u osam časova u Zubinom Potoku i da je "predat odeljenju pogranične policije u Prištini na dalju proceduru".Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017