Vesti

U Gračanici kazne zbog nečišćenja snega sa trotoara

Komunalna inspekcija opštine Gračanica najavljuje kazne za vlasnike ugostiteljskih i trgovinskih objekata koji ne oćiste sneg sa trotoara ispred svojih objekata. Iz opštine Gračanica poručuju da je sektor javnih službi spreman i za najavljene nove snežne padavine.
 • 01.02.2012
 • 18:16 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1866
U Gračanici kazne zbog nečišćenja snega sa trotoara
Čišćenje snega u Gračanici (Foto OG)

Direktor javnih službi u opštini Gračanica Jelena Stojanović kazala je u izjavi KIM radiju da će zbog najavljenih novih snežnih padavina Opština Gračanica narednih dana, osim preduzeća „Magistrala“, angažovati još dve privatne kompanije za čišćenje snega na putevima.

Prema rečima Stojanovićeve na raščišćavanju snega sa pešačkih staza radiće još desetak ljudi koji će ručno sklanjati nanose sa trotoara.Prema operativnom planu, u opštini Gračanica tokom zimskog perioda, komunalne službe čiste puteve u dužini od 90 kilometara i to su glavne saobraćajnice i putevi koji spajaju naselja.
Jelena Stojanović apelovala je na građane da i oni uzmu učešće u čišćenju snega jer je njihova pomoć, u ovoj situaciji neophodna.

„S obzirom da su trotoari u Gračanici napravljeni od materijala na kojema so ne otapa sneg, nemoguće je da se na taj način očisti. Vlasnici lokala u glavnoj ulici su u obavezi da oćiste sneg i led ispred svojih objekata. Ako to ne urade, kažnjavaće ih komunalna inspekcija“, rekla je Stojanović u izjavi KIM radiju.

Ona međutim nije mogla da kaže koja će biti visina kazne za vlasnike ugostiteljskih i trgovinskih objekata zbog neočišćenog snega.

Prema njenim rečima svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su trenutno prohodni.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017