Tadić: Otvorena vrata prosperitetu

Predsednik Boris Tadić čestitao je građanima dobijanje kandidature i rekao da će taj status otvoriti vrata prosperitetu. Srpski predsednik dobija nagradu Saveta Evrope.

Podeli ovaj članak sa:
  • Boris Tadić (Foto vecernji.hr)

"Građani Srbije podneli su najveći teret sveobuhvatnih reformi naše zemlje kako bi ona postala demokratsko, pravno uređeno društvo, u kome se poštuju ljudska i manjinska prava i potvrđuju evropske vrednosti“, naglasio je predsednik Srbije.

Predsednik Tadić je istakao da status kandidata Srbiji donosi pre svega ekonomsku sigurnost, jer naša zemlja sada ima garanciju da je bezbedna za strana ulaganja, što omogućava dolazak novih investitora, povećanje broja radnih mesta i većih šansi za posao za sve naše ljude.

„Ne radi se dakle samo o političkom procesu i integracijama. Status kandidata je garancija sigurnosti za strane kompanije i sa njom raste verovatnoća otvaranja novih radnih mesta, to je šansa i za naše privrednike, mala i srednja preduzeća, za našu poljoprivredu koja nam je veliki adut na tržištu Evropske unije“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Tadić smatra da je puno posla pred nama kako bi otpočeli i pregovore o članstvu u EU što je sledeći korak nakon dobijanja statusa kandidata.

"Smatram da je politika „i Evropa i Kosovo“ uprkos svim iskušenjima i preprekama prošla međunarodni test i uveren sam da nema druge bolje mogućnost. Moramo da brinemo o našim građanima, njihovom životnom standardu, i da, braneći naše nacionalne interese, doprinosimo politici pomirenja i da se krećemo ka EU zbog budućnosti naše dece", rekao je predsednik Srbije, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Povodom dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, predsednik Srbije Boris Tadić danas u podne će se obratiti javnosti.

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću će 27. marta biti uručena nagrada Saveta Evrope, koja mu je dodeljena zbog "političkog doprinosa procesu pomirenja na Balkanu i integraciji Srbije u procesu evropske izgradnje".

Nagradu će uručiti portugalski predsednik Anibal Silva, a Tadić će dan pre ceremonije dodele nagrade otputovati u zvaničnu posetu Portugaliji, gde se nalazi institut Saveta Evrope Sever-jug, piše "Politika".

Ovo će biti prvi put da se ova nagrada, ustanovljena 1990. godine za doprinose u razvoju ljudskih prava i interkulturalnog dijaloga i jačanje solidarnosti između severa i juga, dodeljuje aktivnom predsedniku jedne države.

Sednica Saveta Vlade Srbije za evrointegracije

Savet Vlade Srbije za evropske integracije održaće danas sednicu, a članovima tog tela obratiće se i predsednik Boris Tadić. Kako je najavljeno iz Vlade, sednicom će predsedavati premijer Srbije Mirko Cvetković. Sednica će biti održana u Palati Srbije i otvorena je za predstavnike medija.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane